Flaczkiyoutube / kanał: skutecznie.tv / kadr z filmu

Flaczki według receptury samej Magdy Gessler, polski smakołyk w najlepszym wydaniu

Flaczki są jedną z potraw, którą można kochać albo nienawidzić. Nie ma nic pomiędzy. Tylko prawdziwy smakosz doceni ich szlachetny smak. W wykonaniu Magdy Gessler flaczki są jeszcze pyszniejsze niż zazwyczaj. Słynna restauratorka ma swoje tricki, które niebywale poprawiają jego walory smakowe.

Flaczki z całą pewnością należą do kanonu polskich potraw. Trudno wyobrazić sobie imprezę rodzinną czy wesele bez tej zupy na stole. Nasz ogromny sentyment do flaczków jest w pełni uzasadniony. Znajdziemy w niej zarówno pikanterię, jak i cudowny mięsny smak. Nic, tylko zajadać. Magda Gessler zna genialną recepturę, która gwarantuje kulinarny sukces.

Porównali jedzenie w polskim szpitalu z londyńskim, wynik jest druzgoczący, czemu dajemy się tak traktowaćPorównali jedzenie w polskim szpitalu z londyńskim, wynik jest druzgoczący, czemu dajemy się tak traktowaćCzytaj dalej

Flaczki - przepis samej Magdy Gessler

Znana restauratorka od zawsze zaznacza, że ubóstwia autentyczną, polską kuchnię. Magda Gessler uważa, że posiadamy niesamowite bogactwo smaków i niezwykłych połączeń składników. Wiele osób jednak idzie na łatwiznę i nie przygotowuje potraw zgodnie ze sztuką. Z takimi wyskokami od dekady Magda walczy z programie "Kuchenne rewolucje". Flaczki łatwo zepsuć nieumiejętnym przygotowaniem, dlatego w tej kwestii warto polegać na jej autorytecie.

Potrzebujesz:

  • 1 kg flaków
  • mała gicz cielęca
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • seler - kawałek
  • liść laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • nieco świeżego imbiru
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • mąka
  • majeranek

Dzisiaj grzeje:

  1. Nowe obostrzenia w Polsce od dziś. Limity na siłowaniach, w kinach, zakaz targów i obowiązkowe maseczki
  2. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  3. Premier z ważną informacją dla emerytów: Po latach poświęceń zasłużyliście

Flaki gotujemy z dodatkiem giczy cielęcej. Po dłuższej chwili dodajemy do nich starte na tarce o grubych oczkach: marchewkę, pietruszkę i seler oraz liść laurowy i ziarenka pieprzu,a także ziela angielskiego. Zupę solimy. Wyjmujemy gicz i obieramy z mięsa. Mięso kroimy w paseczki i dodajemy do flaczków. Mąkę i masło podsmażamy na maśle na zasmażkę o ciemnym kolorze. Do flaków dodajemy pozostałe przyprawy, starty na drobno imbir oraz zasmażkę. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy bardzo gorące z dodatkiem świeżego pieczywa.

Rewelacyjny przepis na flaczki znajdziecie także na kanale SkutecznieTv na platformie Youtube.

Niezastąpiona surówka z selera korzeniowego, zaledwie 2 główne składniki, pychotka do każdego obiaduNiezastąpiona surówka z selera korzeniowego, zaledwie 2 główne składniki, pychotka do każdego obiaduCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. TVP Info przekazało doskonałe wieści. Play wprowadza zmiany, na które czekały tysiące klientów
  2. Ewakuacja ponad 3 tys. osób. Nie mają wyjścia, ratują swoje życie. Europejski dramat poraża
  3. Babcia Marysia ma 88 lat i robi najpyszniejsze pierogi ruskie. Tomasz w życiu nie jadł lepszych, pokazał krok po kroku jak je robić
  4. 1 prosty trick sprawi, że schabowe będą idealnie kruche i soczyste. Korzystają z niego najlepsi kucharze
  5. Zapomnijcie o ogórkach kiszonych. Teraz na stołach rządzą kiszone buraki, symfonia smaku, niezwykłe doznania, nie sposób się im oprzeć
  6. Pilne doniesienia z reprezentacji Polski. Kolejny gwiazdor wypada z kadry, wielkie problemy przed Ligą Narodów

Źródło: polki

Następny artykuł