Flaki wołowe, nie popełniaj błędów podczas gotowania
YouTube.com

Ugotowała mężowi flaki wołowe i nagle zalała się łzami. Nie wiedziała, że popełnia straszny błąd

Flaki wołowe są specyficzną potrawą, jedni ją uwielbiają, a innych aż skręca na samą myśl. Żona chciała zrobić przyjemność mężowi i zaczęła gotować mu tradycyjny polski przysmak. Nie wiedziała, że popełnia ogromny błąd.

Flaki wołowe goszczą na polskich stołach zazwyczaj w sobotę lub w niedzielę. Wymagają bowiem dużo cierpliwości, a w weekend mamy więcej czasu na gotowanie. Potrawa ma jednak specyficzną wadę. Niektórych kucharzy czy kucharka doprowadza ona wręcz do łez.

Chleb z cukrem, ale brakuje 1 rzeczy. Jedynie 2% smakoszy wie jakiej, zgadniesz?Chleb z cukrem, ale brakuje 1 rzeczy. Jedynie 2% smakoszy wie jakiej, zgadniesz?Czytaj dalej

Flaki wołowe, nie popełniaj popularnego błędu

Nie ma gorszego uczucia, kiedy miła niespodzianka zamienia się w koszmar. Tak się stało w domu pewnego małżeństwa. Żona nie zastosowała się do klasycznych zasad gotowania flaków, w związku z czym w mieszkaniu zaczął rozchodzić się fetor nie do zniesienia.

W związku z powyższym kobieta postanowiła zapytać o radę bardziej doświadczonych kucharzy. Jej mąż tak uwielbia flaki, że mógłby je jeść ciągle ona jednak nie może znieść ich zapachu.

- Witam czy ktoś mógłby mi poradzić jak zlikwidować zapach flaków. Mój mąż je uwielbia. Znalazłam przepis i ugotowałam zgodnie z przepisem, przyprawione były super, ale pozostał ten specyficzny zapach. Dodam, że kupiłam takie gotowe, ugotowane w woreczku, a nie żołądki które trzeba samemu gotować.

Dzisiaj grzeje: 1. Jest nagranie. Biedronka w polskiej miejscowości przyłapana na największej ściemie

2. Niewyobrażalne sceny w polskim sklepie. Emerytka spojrzała na wędlinę i zalała się łzami

Jedna z internautek odpowiedziała jej od razu. Są to złote zasady, które każdy z nas powinien wziąć sobie do serca. Sekret pozbycia się przykrego zapachu tkwi przede wszystkich w wielokrotnym obgotowywaniu flaków i wymienianiu wody, w której je obgotowywaliśmy jeszcze przed właściwym przygotowywaniem potrawy.

- Nigdy nie kupuję flaków już podgotowanych czy w jakikolwiek sposób "ułatwionych". Kupuje flaki oczyszczone i surowe. Obgotowuje je 4 razy i nigdy potem nie gotuje na tej samej wodzie. Każdą jedną wodę z obgotowania flaków wylewam. Potem kroje flaki na cieniutki makaronik i gotuję na rosole wołowym i nigdy nie mam żadnego nieprzyjemnego zapachu. Może tak spróbuj, zapewniam, że sama nie będziesz wiedziała że gotujesz flaki. I jeszcze jedno, flaki tak samo jak rosół muszą się gotować bardzo powoli. Wtedy w efekcie masz flaki na pięknym przezroczystym rosole... no niezupełnie przezroczystym, bo przecież są przyprawy, ale nie ma żadnego zapachu flaków - podała swoją recepturę jedna z internautek.

Najlepsze newsy:

  1. Smutne wieści, już nie zobaczymy Agnieszki Woźniak-Starak. Zdecydowała się na radykalny krok
  2. Objaw raka płuc widoczny na twarzy. Nigdy go nie lekceważ
  3. Biedronka oszukała wszystkich? Przed chwilą policja pilnie wkroczyła do sklepu, Polacy będą wściekli
  4. Przypadkiem wykryto mafię parówkową. Wszyscy jedliśmy kiełbasę z mięsa do utylizacji
  5. Afera solna. Wszyscy długo jedliśmy sól drogową z wszystkimi rakotwórczymi zagrożeniami
  6. Wystarczą trzy daktyle dziennie. Ich wpływ na nasz organizm jest niesamowity

Źródło: wielkiezarcie.com

Następny artykuł