Flaki wołowe zyskają wyjątkowy smak, jeśli zastosujemy prosty trik.youtube/Z PASJĄ

Trik na przepyszne flaki. Lepiej nie gotuj ich na rosole z kurczaka, pradawna receptura jest dużo lepsza

Flaki wołowe cieszą się ogromnym uznaniem wśród wytrawnych smakoszy lubiących tradycyjne potrawy. Odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw, składniki wysokiej jakości i właściwa technika przyrządzania sprawiają, że flaki mogą smakować wybornie. Polecamy jeden prosty trik, dzięki któremu potrawa będzie jeszcze smaczniejsza.

Flaki wołowe są nieco kontrowersyjną potrawą w kuchni polskiej, ale niezmiennie zadziwiają one smakiem wytrawnych smakoszy. Danie wymaga co prawda chwili w kuchni, bo gotowanie flaków kilka razy jest konieczne. Danie po prostu musi też być przyrządzone na esencjonalnym rosole z niezbędnymi przyprawami - inaczej smak może rozczarować. Na etapie gotowania rosołu część osób popełnia jednak pewien błąd, który ma ogromny wpływ na smak potrawy.

Ważne ogłoszenie dla wszystkich, którzy jutro chcą zrobić zakupy w Lidlu, Biedronce, Dino, Auchan i innych sklepach. Nie wszyscy mieli świadomośćWażne ogłoszenie dla wszystkich, którzy jutro chcą zrobić zakupy w Lidlu, Biedronce, Dino, Auchan i innych sklepach. Nie wszyscy mieli świadomośćCzytaj dalej

Flaki wołowe zachwycą smakiem, jeśli będziemy pamiętać o jednej bardzo ważnej rzeczy podczas ich gotowania. Zdradzamy, jaki trik sprawi, że flaczki będą smakować jeszcze lepiej

Flaki wołowe są jedną z tych tradycyjnych potraw, która musi być przygotowana w prawidłowy sposób - inaczej czeka nas kulinarna wpadka. Niebagatelne znaczenie ma rosół, który jest w końcu bazą zupy. Okazuje się, że gotowanie flaków na rosole drobiowym nie jest dobrym rozwiązaniem. Najlepszy smak potrawa zyska, jeśli ugotujemy rosół na mięsie wołowym. Polecamy sprawdzony przepis na uwielbianą potrawę.

Dzisiaj grzeje:

  1. Każdy może dzisiaj zrobić sobie niezapomniany sobotni wieczór za monetę 5 zł. Biedronka ogłasza, wszyscy klienci są zachwyceni
  2. Już ponad 3 mln Polaków korzysta z dużego ułatwienia, ty też możesz. Wystarczy jedna rzecz

Składniki:

  1. na rosół: 1 kg mięsa wołowego z kością + cała włoszczyzna + sól i pieprz
  2. reszta produktów: ok.1,5 kg flaków wołowych w płatach, najlepiej parzonych,
  3. przyprawy: 3-4 ząbki posiekanego czosnku, 3-4 liście laurowe + kilka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka mielonego imbiru, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 większa świeżo tarta gałka muszkatołowa, sól i świeżo mielony pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Gotujemy rosół według ulubionego, sprawdzonego przepisu.
  2. Gdy rosół się gotuje, dokładnie myjemy flaki, kroimy je na mniejsze części i obgotowujemy je 3 razy po pół godziny w osolonej wodzie, zmieniając ją za każdym razem. Odcedzamy, płuczemy i studzimy flaki, a potem oczyszczamy je z tłuszczu oraz błon i kroimy w cienki paski.
  3. Z ugotowanego rosołu wyjmujemy mięso i warzywa, przecedzamy wywar.
  4. Kroimy mięso, marchewkę, pietruszkę i selera.
  5. Do rosołu wrzucamy flaki, mięso, pokrojony czosnek i wszystkie przyprawy. Ponownie gotujemy aż do miękkości flaków. Pod koniec dodajemy wcześniej pokrojone warzywa. Doprawiamy danie według uznania. By było ostrzejsze, możemy dodać jeszcze ostrą paprykę lub pieprz cayenne.

Najlepsze newsy:

  1. Masz konto w PKO BP albo ING Banku Śląskim? Pieniądze znikają z kont, klienci muszą być bardzo ostrożni
  2. Nareszcie, przełomowa decyzja naszych sąsiadów. Wielu Polaków czekało od dawna
  3. Wiele osób popełnia 2 błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Wiemy, jak ich łatwo uniknąć
  4. Włóż plasterki ogórka do puszki, a następnie połóż je na grządkach. Niewiarygodne jaki problem rozwiążą
  5. Żałoba, oczy pełne łez, rozpacz, córka Magdy Gessler zmarła w strasznych okolicznościach. Po latach gwiazda TVN wszystko opowiedziała
  6. Znany trener zmarł na COVID-19. Jeszcze niedawno prowadził drużynę na piłkarskim mundialu

Źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/

Następny artykuł