Gołąbki, które zwalają z nógfacebook.com/Aga Aga

Tajna receptura na gołąbki babci Reginy, z daleka czuć ich wybitny aromat

Gołąbki widnieją na stołach Polaków bardzo często. Uwielbiane przez wszystkich danie może być jednak jeszcze lepsze. Przepis babci Reginy zwala z nóg, warto go wypróbować.

Gołąbki, choć nie są najprostszym daniem w polskiej kuchni, zdecydowanie warto przygotowywać jak najczęściej. Wyjątkowo smaczne i nadzwyczaj sycące jedzenie można przygotować jeszcze lepiej. Tajna receptura babci Reginy wyciekła do sieci i każdy kto próbuje gołąbków wykonanych wedle jej instrukcji, nie może się powstrzymać i bierze dokładkę. Poniżej zdradzamy szczegóły wykonania tych wspaniałych gołąbków.

Obrazy smakosze.pl"Przepraszam, co pani zażywa?" Odpowiedź Magdy Gessler zwala z nógCzytaj dalej

Gołąbki, które zachwycą każdego smakosza - sekretny przepis wprost z zapisek babci Reginy

Gotując je zauważysz, że wszyscy domownicy nagle zaczną zbierać się w kuchni z niecierpliwością wyczekiwać, aż gołąbki pojawią się na ich talerzach. Aromat tego dania jest tak piękny, że rozchodzi się po całym domu. Choć czas i praca potrzebna na ich przygotowanie jest spora, zdecydowanie warto. Wystarczy już jeden kęs, aby największy kulinarny purysta oszalał na ich punkcie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Śmiertelny wypadek, nic nie dało się zrobić. Niestety, nie żyje
  2. Spróbujesz raz i poprosisz o dokładkę. Pyszna surówka z buraka i selera
  3. Fatalne informacje dot. emerytur Polaków. Nie spodziewamy się tak złego scenariusza odkładając co miesiąc składki

Składniki:

  • kilogram mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 szklanki gotowanego na twardo ryżu
  • 2 cebule średniej wielkości
  • 2 jajka
  • 50 gramów posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 szklanki buliony wołowo-drobiowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • kapusta

Przygotowanie:

  1. Z kapusty oberwij wierzchnie liście i wykrój głąb.
  2. W dużym garze zagotuj wodę z solą i włóż do niej całą kapustę. Powoli odrywaj liście, które wystarczająco zmiękły.
  3. Obierz cebulę i posiekaj ją bardzo drobno. Zeszklij ją na oleju, aż zmięknie.
  4. Do miski włóż podsmażoną cebulę, mięso, ryż, jajka, tartą bułkę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Wymieszaj całość bardzo dokładnie.
  5. Na każdy liść wyłóż porcję nadzienia i zawiń tak, aby uzyskać zgrabne gołąbki.
  6. Kilka liści połóż na dnie dużego garnka. Ułóż na nich gołąbki.
  7. Wymieszaj przecier pomidorowy z bulionem, mąką solą i pieprzem. Zalej nim gołąbki.
  8. Gotuj całość przez około godzinę na średnim ogniu.
Pracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenPracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dlaczego TVN zdecydował się je wyemitować? Przykre sceny w Top Model
  2. Minister w końcu wyjawił prawdę. Chodzi o drugą blokadę Polski
  3. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  4. Spróbujesz raz i poprosisz o dokładkę. Pyszna surówka z buraka i selera
  5. Piotr Żyła w doskonałym humorze. Nie daje się wyprowadzić z równowagi byłej żonie (FOTO)

Źródło: mniammniam.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł