Gołąbki w liściach kiszonej kapustyhttps://www.facebook.com/robertmaklowiczofficial

Makłowicz na poprawę nastroju zrobił nietypowe gołąbki. Ma do wszystkich ważny apel

Gołąbki są uwielbianą potrawą kuchni polskiej. Sposób na słynne danie ma niemal każdy kucharz. Okazuje się, że za popularnymi gołąbkami przepada sam Robert Makłowicz. Przepis gwiazdora telewizji nieco różni się od tego, z którego korzystały nasze babcie. Kucharz ma też dla wszystkich ważny apel.

Gołąbki należą do dań, które wielu z nas daży ogromnym sentymentem. Dlatego, bardzo często goszczą one w naszych kuchniach. W Internecie i książkach kucharskich znajdziemy ogrom inspiracji, w jaki sposób przyrządzić tę popularną potrawę.

Swój przepis na gołąbki jakiś czas temu na swojej stronie internetowej zdradził słynny kucharz i podróżnik - Robert Makłowicz. Jego wersja popularnego dania zawiera pewien nietypowy i dość ciężko dostępny składnik. Dla prawdziwego smakosza nie ma jednak rzeczy niemożliwych - w artykule zdradzimy również, gdzie można zdobyć ów niezwykły dodatek.

Pandemia dla wszystkich jest trudnym czasem. W tym roku pierwszy raz nie odwiedziliśmy grobów naszych bliskich i w gronie rodzinnym nie mogliśmy celebrować Święta Wszystkich Świętych. Najbliższe dni również nie napawają optymizmem, a z telewizji wciąż płyną smutne i ponure wieści. Czy w ogóle w tak trudnych sytuacjach można poprawić sobie humor? Robert Makłowicz podjął dzisiaj taką próbę.

Kucharz jak sam przyznał, przygotował dziś ulubione gołąbki "na poprawę humoru" i zaapelował do swoich fanów. O co chodzi? Poniżej zdradzamy wszystkie szczegóły.

Cugowski ma głodową emeryturę. Kwota jest żenująca, nie do pomyślenia. Nagranie muzyka gotującego jajko bawi do łezCugowski ma głodową emeryturę. Kwota jest żenująca, nie do pomyślenia. Nagranie muzyka gotującego jajko bawi do łezCzytaj dalej

Robert Makłowicz przyrządził przepyszne gołąbki i zaapelował do swoich sympatyków.

Robert Makłowicz dzieli się ze swoimi sympatykami w swoich mediach społecznościowych licznymi kulinarnymi inspiracjami. Nie może wśród nich zabraknąć uwielbianych klasyków kuchni polskiej. Dzisiaj ulubieniec widzów dodał zdjęcie przepysznych gołąbków. Uwagę zwraca opis, jaki nad nim zamieścił.

"Dziś na obiad i poprawę nastroju madziarskie gołąbki w liściach kiszonej kapusty. Wydaje się, że otyłość to jedna z najłagodniejszych rzeczy, jaka może nas dotknąć w tych dziwnych czasach wielowątkowego zamknięcia. Zatem zdrowia, wytrwałości i zrównoważonej diety!" - napisał na swoim profilu na Facebooku Robert Makłowicz. Jakiś czas temu kucharz zamieścił przepis na gołąbki w liściach kiszonej kapusty na swojej stronie internetowej. Wiele osób zastanawia się, gdzie można zdobyć główkę kiszonej kapusty. Znamy odpowiedź na to pytanie.

Kiszone główki kapusty dostępne są na niektórych dobrze zaopatrzonych bazarach oraz sklepach spożywczych. Można je również dostać w internecie. Cena jednej główki wynosi ok. 20 złotych. Poniżej prezentujemy przepis Roberta Makłowicza na przepyszne gołąbki. Idealny przysmak na poprawę nastroju. Powyższe zdjęcie potrawy z oficjalnego konta Roberta Makłowicz na facebooku (https://www.facebook.com/robertmaklowiczofficial).

Dzisiaj grzeje:

  1. Złota kapusta jest prawdziwą bombą witaminową. Rozgrzewający przysmak zachwyci każdego
  2. Link 2
  3. Krzysztof Krawczyk przyjął ostatnie namaszczenie. Żona potwierdziła, że jakiś czas temu artysta był na specjalnej diecie, ale nie uchroniła go ona przed operacją

Gołąbki w liściach kiszonej kapusty. Podajemy przepis Roberta Makłowicza.

Składniki:

  • 1 duża główka kiszonej kapusty
  • cebula
  • 100 g surowego wędzonego boczku
  • 100 g surowego mieszanego mięsa (np. wołowiny i wieprzowiny)
  • 500 g lekko podgotowanego ryżu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • kilka kawałków wędzonego mięsa np. żeberek
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

Pokrój boczek, posiekaj cebulę i podsmaż je na patelni. Zeszkloną cebulę i podsmażone mięso wymieszaj z ryżem. Powstały farsz dopraw papryką słodką, solą i pieprzem. Obierz z liści kiszoną główkę kapusty, zawiń gołąbki ii ułóż je ciasno w garnku, przekładając od czasu do czasu kawałkami wędzonego mięsa. Zalej je wodą i gotuj na małym ogniu lub piecz pod przykryciem ok.3 godziny.

Przez wielu uważany jest za chwast. Tymczasem niesamowicie podkręca smak niedzielnego rosołuPrzez wielu uważany jest za chwast. Tymczasem niesamowicie podkręca smak niedzielnego rosołuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jeżeli masz na telefonie aplikacje z tej listy, od razu je usuń. Twoje poufne dane mogą być zagrożone
  2. Nikt się nie spodziewał, że Marta Manowska robi podobne rzeczy. Nieznane fakty z jej życia prywatnego
  3. Wystarczy 1 łyżka i babciny trik, by uzyskać perfekcyjne pierogi. Robi tak zarówno Makłowicz, jak i Gessler
  4. Dziś w nocy w Biedronkach będzie się działo. Decyzja zapadła i jest nieodwracalna
  5. Najlepszy syrop przed snem, ukoi nerwy i zapewni ci spokojną noc. Wystarczą jedynie 3 składniki
  6. Najbardziej nietypowe objawy nowotworów. Łatwo je przeoczyć, niestety błąd może mieć najwyższą cenę
  7. Obeszli obostrzenia na Wszystkich Świętych, cmentarze są otwarte. Wyjątkowa sytuacja w jednym miejscu w Polsce

źródło: facebook.com/Robert Makłowicz Official/ Maklowicz.pl

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł