Gołąbki, które są bardzo łatweflickr.com/Quinn Dombrowski/https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Rewolucyjny przepis na gołąbki. Dużo szybszy od tradycyjnego, idealny dla zapracowanych

Gołąbki zawijane w liść kapusty są tradycyjnym daniem, który łączy wiele pokoleń wspólną miłością do kuchni. Dla wielu przygotowywanie gołąbków to nieprzyjemny obowiązek, głównie przez długi proces zawijania mięsa w liście kapusty. Jest rewolucyjny sposób, który ułatwi wam robienie gołąbków.

Gołąbki w sosie pomidorowym smakują wspaniale, jednak czasochłonność przepisu skutecznie odstrasza tych, którzy nie mogą poświęcić wielu godzin na gotowanie. Dla takich osób powstał przepis na gołąbki, które są równie smaczne, jednak o wiele łatwiejsze w przygotowaniu.

Niechcący ujawnił sekretny przepis na panierkę z KFC. Jej niezwykłość zadziwia wieluNiechcący ujawnił sekretny przepis na panierkę z KFC. Jej niezwykłość zadziwia wieluCzytaj dalej

Gołąbki z kapustą są pyszne, ale można zrobić jeszcze lepsze

Jeśli nie masz czasu lub chęci, aby gotować gołąbki przez długi czas, możesz skorzystać z naszego przepisu. Jest całkowicie nowatorski, ponieważ pokazuje jak zrobić gołąbki bez zawijania. Robi się je zdecydowanie łatwiej.

Składniki:

  • pół kilo mielonego mięsa wieprzowego
  • połówka kapusty
  • 100 gram ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 jajo
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek
  • pieprz biały
  • oregano
  • pieprz
  • litr bulionu
  • puszka pomidorów
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • pieprz ziołowy
  • sól

Dzisiaj grzeje: 1. Hitowy deser bez pieczenia z 2 składników zrobisz w chwilę. Żaden sernik nie jest delikatniejszy

2. Złe wieści dla osób trzymających oszczędności w bankach. Aktywa nie ochronią już kapitału

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj ugotowany ryż, posiekaną kapustę z cebulą, czosnkiem, majerankiem,. oregano, pieprzem białym oraz solą i pieprzem. Duś całość przez 2 minuty pod przykryciem.
  2. Wymieszaj mielone mięso z mieszanką z kapustą, jajkiem i bułką tartę. Uformuj kotleciki. Smaż je na złoty kolor.
  3. Do rosołu wlej puszkę pomidorów, wsyp ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziołowy oraz sól.
  4. Zagotuj sos.
  5. W naczyniu żaroodpornym ułóż kotlety i zalej je sosem. Zapiekaj przez 30 minut.

Podawaj z bitymi ziemniakami, smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Anna Lewandowska urodziła. Robert Lewandowski pokazał zdjęcie z dzieckiem i zdradził jego imie, gratulujemy
  2. Jak długo w Polsce będziemy nosić maseczki? Minister zdrowia odpowiedział. Data, której nikt się nie spodziewał
  3. Królował zanim wymyślono kostki rosołowe. Ma cudowne właściwości
  4. Możesz zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy. Nigdy nie wyrzucaj skórek po cebuli
  5. Co się stanie po jedzeniu przez 4 dni tylko bananów? Korzyści są ogromne
  6. Kraje Bałtyckie otwierają granice. Decyzja została podjęta

Źródło: youtube.com/Weronika Domogród

Następny artykuł