Gołąbkipixabay.com/ulleo

Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik

Gołąbki są jednym z klasyków kuchni polskiej. Jesteście ciekawi jak je robi królowa polskiej gastronomii? Magda Gessler zna się na gotowaniu, jak mało kto. Jej wersja słynnych gołąbków nieco odbiega od klasycznej wersji potrawy podawanej przez nasze babcie. Wszystko, za sprawą nietypowego farszu. Gwiazda dodaje do niego bardzo nietypowy składnik.

Gołąbki są jednym z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Każdy z nas ma na nie sprawdzony przepis. Jak je robi Magda Gessler? Restauratorka ma ogromną wiedze i chętnie dzieli się ją z innymi osobami. Przepisy na klasyki kuchni polskiej w jej wydaniu biją rekordy popularności w sieci. Nic dziwnego, gwiazda słynie z wyjątkowego zmysłu smaku. W swoim programie "Kuchenne rewolucje" często pokazuje swoje wersje uwielbianych przepisów. W jednym z odcinków show TVN, Gessler zaproponowała nietypową wersję gołąbków. Uwagę zwraca farsz.

Była żona Michała Wiśniewskiego jest nieuleczalnie chora. Diagnozę usłyszała będąc w ciąży, teraz musi przestrzegać rygorystycznej dietyByła żona Michała Wiśniewskiego jest nieuleczalnie chora. Diagnozę usłyszała będąc w ciąży, teraz musi przestrzegać rygorystycznej dietyCzytaj dalej

Kultowe gołąbki według Magdy Gessler. Uwagę zwraca ich farsz.

Gołąbki w wersji regionalnej? Dlaczego, nie. Gessler jakiś czas temu odwiedziła restaurację "U Schabińskiej" w Jaśle. Gwiazda zaproponowała aby w miejscu serwowowane były dania inspirowane kuchnią regionalną. Hitem okazały się duszone w śmietanie gołąbki z ziemniakami. Zachwyciły one mieszkańców Jasła, którzy zgodnie stwierdzili, że są one dla nich smakiem dzieciństwa. Podajemy przepis na nietypowe gołąbki, które zapewne podbiją każde podniebienie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Lekarze ostrzegają przed niebezpieczną zabawą, może doprowadzić do śmierci. Chodzi o połknięcie łyżeczki popularnej przyprawy
  2. Nie żyje 5 osób. Wśród nich mogą być Polacy. Porażająca tragedia za polską granicą
  3. Masz pod ręką monetę 5 zł? Weź jutro do Biedronki, będzie miała ogromną moc nabywczą

Składniki:

  • główka kapusty
  • 700 dag ziemniaków
  • 2 cebule
  • 1 jajo
  • pół szklanki śmietany
  • poł szklanki soku z kiszonej kapusty
  • pół szklanki dowolnego bulionu
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • smalec

Sposób wykonania

Wykrój głąb z kapusty. Jej główkę zanurz w garnku z wrzącą wodą. Zdejmij wierznie liście i ponownie wrzuć kapustę do wrzącej wody. Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj na kostce i podduś na smalcu. Starte ziemniaki połącz w misce z cebulą i jajkiem. Dopraw je solą, pieprzem i majerankiem. Na liściach kapusty ułóż ziemniaczany farsz i zawiń. Gołąbki ułóż w garnku i podlej wymieszanym ze śmietaną bulionem. Duś gołąbki w sosie przez 45 minut. Na 15 minut przed końcem gotowania, wlej do nich sok z kiszonej kapusty. Wypróbujecie gołąbki z przepisu Gessler?

Najprostsze i najszybsze ciasto świata. Potrzeba tylko 2 składników, rozpływa się w ustachNajprostsze i najszybsze ciasto świata. Potrzeba tylko 2 składników, rozpływa się w ustachCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Miało być wyrównanie emerytur, będzie w pakiecie srogi podatek. Rząd kosztem Polek będzie łatać dziurę budżetową
  2. Wielka tragedia na weselu. Panna młoda zamordowana przez ukochanego
  3. Bardzo smutna wiadomość z samego rana. Nie żyje prawdziwa ikona muzyki, o śmierci poinformował zrozpaczony syn
  4. Pan młody wybiegł z własnego wesela. Gdy goście poznali powód ucieczki, osłupieli ze zdumienia
  5. Kamil wczoraj kupił karkówkę za 10 zł/kg. Ze środka wyciekła okropność, nie mógł uwierzyć własnym oczom
  6. Pan młody wybiegł z własnego wesela. Gdy goście poznali powód ucieczki, osłupieli ze zdumienia

Źródło: ofeminin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł