gołąbkipixabay.com/ulleo

Przepis Makłowicza na gołąbki przebija wszystkie inne. Syte danie zaskakuje farszem

Gołąbki w najlepszym wydaniu. Każdy z miłośników kuchni ma swój sposób na uwielbianą potrawę polskiej kuchni. Jakiś czas temu przepis na gołąbki przedstawił sam uwielbiany kucharz Robert Makłowicz. Jak mistrz kuchni przyrządza słynne gołąbki? Jego wersja słynnej potrawy jest niezwykle syta i pełna wyjątkowego aromatu.

Gołąbki są kultową klasykiem polskiej kuchni. Robert Makłowicz podał rewelacyjny przepis na gołąbki, które idealnie sprawdzą się na jesienne chłody. Syte danie zaskakuje oryginalnym farszem oraz pewnym składnikiem. Chodzi oczywiście o kiszoną kapustę. Poniżej podajemy przepis na rewelacyjne gołąbki według przepisu Roberta Makłowicza.

Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieNie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieCzytaj dalej

Gołąbki z przepisu Roberta Makłowicza nie mają sobie równych. Ważnym składnikiem jest kiszona kapsusta

Gołąbki są jednym z dań, po które chętnie sięgamy w chłodniejsze dni.Syte, rozgrzewające i smaczne nie mają sobie równych. Danie ma wiele zwolenników, a wybitni kucharze wprost prześcigują się w wymyślaniu ich coraz ciekawszych wersji. Interesujący przepis na gołąbki podał uwielbiany kucharz i podróżnik Robert Makłowicz. Jego wersja gołąbków znacznie różni się od tej, którą podała Magda Gessler. Słynna Restauratorka zaproponowała farsz z ziemniakami, a Robert Makłowicz stawia na solidną mieszankę mięsa oraz liście kiszonej kapusty. Podajemy przepis na gołąbki według wielkiej gwiazdy telewizji, a ostatnio Internetu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dziecinnie proste i niesamowicie pyszne. Obłędne pieczone ziemniaki po grecku
  2. 140 Polaków poleciało na wakacje z popularnym biurem podróży. Na lotnisku zamarli, wykryto u nich koronawirusa
  3. Nie żyją, Lasy Państwowe wydały komunikat ostrzegawczy. Podczas grzybobrania uważaj

Składniki:

  • 1 duża główka kiszonej kapusty
  • cebula
  • 100 g surowego wędzonego boczku
  • 100 g surowego mieszanego mięsa (np. wołowiny i wieprzowiny)
  • 500 g lekko podgotowanego ryżu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • kilka kawałków wędzonego mięsa np. żeberek
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

Podsmaż na patelni drobno pokrojony boczek, dodaj do niego posiekaną cebulę i zeszklij. Wymieszaj mięso i cebulę z ryżem. Farsz dopraw papryką słodką, solą i pieprzem. Obierz z liści kapustę, zawiń gołąbki ii ułóz je ciasno w garnku, przekładając od czasu do czasu kawałkami wędzonego mięsa. Zalej je wodą i gotuj na małym ogniu lub piecz pod przykryciem ok.3 godziny.

Na patelni podsmaż ojony boczek, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Wymieszać w misce z ryżem i mięsem, doprawić farsz papryką, solą i pieprzem. Kapustę obrać z liści (jeśli są twarde, zblanszować je we wrzątku), zawijać gołąbki, układając je ciasno w garnku, przekładając je czasem kawałkami wędzonego mięsa. Zalać wodą i gotować na małym ogniu lub piec pod przykryciem ok. 3 godz., czasami delikatnie wstząsając naczyniem, podawać.

Wiadomo, kim jest nowa miłość syna Martyniuka. Wcześniej miał restaurację, gdzie serwowano pyszności, znamy menuWiadomo, kim jest nowa miłość syna Martyniuka. Wcześniej miał restaurację, gdzie serwowano pyszności, znamy menuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

    1. Nieprawdopodobne odkrycie w Chinach. Naukowcy nie mogli uwierzyć własnym oczom
    2. Niedobór jednej witaminy zwiększa ryzyko zachorowania na COVID-19. Zaskakujące wyniki badań brytyjskich naukowców
    3. 1 trick sprawi, że ciasto drożdżowe będzie idealnie puszyste. Nie będziesz chciała robić inaczej
    4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
    5. Odkryli skarb sprzed milionów lat. Znalezisko zbiło z tropu naukowców badających teorię ewolucji

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Źródło: Maklowicz.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł