Gołąbki Ani Starmach są wyjątkowe
YouTube.com/TVN Foodie

Gołąbki według przepisu Ani Starmach. W smakowitym sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym według receptury Ani Starmach są szczególne. Jak zapewnia autorka przepisu smakują jak u mamy. Wyróżniają się bardzo intensywnym smakiem pomidorowym.

Gołąbki to przepyszne danie składające się z czterech głównych składników i kilku pomniejszych dodatków. Najważniejszymi elementami tej potrawy są oczywiście: mięso, ryż, kapusta i sos pomidorowy.

Wrażenia klientów z wizyty w restauracji Gessler Wrażenia klientów z wizyty w restauracji Gessler "U Fukiera". Opinie są podzieloneCzytaj dalej

Lista składników na gołąbki w sosie pomidorowym:

  • Wieprzowe mięso mielone - około kilogram
  • Ryż biały - 120 g
  • Przecier pomidorowy - 1 litr
  • Bulion lub woda albo rosół - 2 litry
  • Kapusta - 1 główka
  • Masło - łyżeczka
  • Śmietana - dwie łyżeczki
  • Cebula - dwie sztuki
  • Szczypta pieprzu i soli do smaku

Po zgromadzeniu odpowiednich składników możemy przejść do dzieła. Po dokonaniu kilku prostych czynności kuchnia wypełni sie wyrazistym zapachem mięsa w kapuście w sosiku pomidorowym.

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż na maśle cebule, a ryż ugotuj al dente.
  2. W naczyniu zmieszaj mięso z ryżem oraz ceulą i przyprawami: solą oraz pieprzem.
  3. Uformuj mięso w krokieciki.
  4. Liście kapusty gotuj przez 5 minut.
  5. Ułóż na liściach mięso i zawiń. Gołąbki włóż do garnka wyłożonego na spodzie liściami kapusty. Zalej wszystko bulionem.
  6. Gotuj przez godzinę. Odlej trochę bulionu i dodaj do niego przecier z pomidorów. Następnie zabiel za pomocą śmietany i wedle uznania dopraw solą i pieprzem.

Danie jest bardzo zdrowie i pyszne. Sos pomidorowy nadaje gołąbkom wyjątkowego aromatu. Możesz podawać z pieczywem lub ziemniakami.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Robert Makłowicz twierdzi, że nie jest kucharzem. Jednak gotowanie jest jego wielką pasją
  2. Jak zrobić domowy makaron? Bardzo łatwo, uświetnia smak wielu potraw
  3. Magda Gessler podzieliła się przepisem na kotlety schabowe. Marynowane w mleku i cebuli

Źródło: aniastarmach.pl

Następny artykuł