Gołąbki według Magdy Gesslerfacebook.com/Aga Aga

Gessler podała drugi jeszcze lepszy przepis na gołąbki. Farsz zaskoczy wszystkich, niebywałe co w nim jest

Gołąbki bardzo często lądują na talerzach Polaków - danie to jest wyjątkowo popularne i lubiane. Magda Gessler kolejny raz zaskoczyła i przygotowała obłędny przepis. Niebywałe co dodaje do farszu.

Gołąbki są dla wielu ludzi prawdziwą świętością - przygotowują oni je wedle jednego rodzinnego przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Okazuje się, że wyjątkowo smaczne i nadzwyczaj sycące jedzenie można przygotować jeszcze lepiej. Wszystko dzięki Magdzie Gessler, która podała znacznie lepszy przepis. Ciężko uwierzyć w to, co znana restauratorka dodaje do swojego farszu. Poniżej zdradzamy szczegóły wykonania tych wspaniałych gołąbków.

Martyniuk przyłapany na zakupach spożywczych w Biedronce. Wszyscy patrzyli tylko na jedno, jest aferaMartyniuk przyłapany na zakupach spożywczych w Biedronce. Wszyscy patrzyli tylko na jedno, jest aferaCzytaj dalej

Gołąbki Magdy Gessler - pyszne danie, które zachwyca wszystkich smakoszy

Gotując je zauważysz, że wszyscy domownicy nagle zaczną zbierać się w kuchni z niecierpliwością wyczekiwać, aż gołąbki pojawią się na ich talerzach. Aromat tego dania jest tak piękny, że rozchodzi się po całym domu. Choć czas i praca potrzebna na ich przygotowanie jest faktycznie dość spora, zdecydowanie warto. Sekretnym składnikiem farszu jest dorsz, który Magda wrzuca, aby odświeżyć tę pozycję. Wystarczy już jeden kęs, aby największy kulinarny specjalista oszalał na ich punkcie. Ugotowałbyś taką wersję?

Dzisiaj grzeje:

  1. Ogromna wpadka kucharza w Dzień Dobry TVN. Prowadzący musieli zareagować i zajęli jego miejsce w kuchni
  2. Podali cztery terminy, dotyczy całej Polski. Tysiące ludzi czekało na ogłoszenie, wiemy, kiedy rozpoczną się ferie
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Składniki:

  • 1 włoska kapusta
  • 0,5 kilograma filetów ze świeżego dorsza
  • 150 g kaszy jęczmiennej
  • 4 białe cebule
  • 1 litr rosołu
  • sok z jednej cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Z kapusty oberwij wierzchnie liście i wykrój głąb.
  2. W dużym garze zagotuj wodę z solą i włóż do niej całą kapustę. Powoli odrywaj liście, które wystarczająco zmiękły.
  3. Rybę dokładnie umyj i wyczyść. Zdejmij z niej skórę i zmiel.
  4. Obierz cebulę i posiekaj ją bardzo drobno, a następnie dodaj do ryby.
  5. Kaszę jęczmienną ugotuj w osolonej wodzie i także dodaj do ryby.
  6. Dopraw farsz solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  7. Zawiń farsz w liście kapusty.
  8. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż gołąbki z obu stron.
  9. Teraz ułóż je w naczyniu do pieczenia, zalej bulionem i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Niebywała, oszałamiająca metamorfoza, wygląda o dekadę młodziej. Najnowsze zdjęcia pokazują wszystko. Była pierwsza dama zdradziła tajniki swojej dietyNiebywała, oszałamiająca metamorfoza, wygląda o dekadę młodziej. Najnowsze zdjęcia pokazują wszystko. Była pierwsza dama zdradziła tajniki swojej dietyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Godziny dla seniorów już pewne. Podjęto decyzję ws. godzin otwarcia w sklepach
  2. Dr Grzesiowski ostrzega Polaków. Wskazuje na poważny problem
  3. Gotowała uwielbiane uszka do barszczu. Gdy jej mama zobaczyła białą pianę, kazała natychmiast wszystko wyrzucić, powód poraża
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. Mięso wyszło suche i twarde? Najprawdopodobniej przez karygodne błędy przy pieczeniu, popełnia je większość Polaków
  6. Wymyślili maseczki, które same wykrywają koronawirusa. Genialny wynalazek naukowców z Harvardu i MIT

Źródło: ofeminin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł