Gołąbki jak u mamyyoutube / kanał: Ślązaczka Halinka / kadr z materiału

Gołąbki pyszne niczym u ukochanej mamy. Smak, którego nie da się podrobić, palce lizać

Gołąbki są jednym z najbardziej ukochanych dań, jakie serwowały nam nasze mamy. Cudowny smak dzieciństwa możemy odtworzyć w swoim domu bez trudny. Wystarczy sprawdzone receptura, która sprawia, że wychodzą idealne za każdym razem.

Domowe gołąbki to smak, którego nie da się zapomnieć. Żadna restauracja nie poda ich w tak smakowitej formie, jak robiły to nasze mamy. Doskonała potrawa powinna wywoływać w nas wszystkie najlepsze odczucia, a wspomnienia rodzinnego domu to najpiękniejsze z nich. Przepis na gołąbki jak u mamy jest prosty, a zarazem niezwykle efektowny.

Porażające wieści, Zenek Martyniuk ma kolejne zmartwienie, sprawą zajmie się sąd . A jeszcze niedawno opowiadał o jedzeniu na trasach koncertowych i pokazywał kuchnięPorażające wieści, Zenek Martyniuk ma kolejne zmartwienie, sprawą zajmie się sąd . A jeszcze niedawno opowiadał o jedzeniu na trasach koncertowych i pokazywał kuchnięCzytaj dalej

Gołąbki jak u mamy - najlepszy przepis

Gołąbki należą do dań, które mimo swoich walorów smakowych nie często trafiają na nasze stoły. Wiele osób błędnie uważa, że są zbyt pracochłonne i nie warto poświęcić dodatkowego czasu na ich przygotowanie. My wychodzimy z założenia, że na najlepszymi daniami warto się nieco pochylić. Zwłaszcza, gdy efekt końcowy jest tak zachwycający.

Potrzebujesz:

  • główka białej kapusty
  • 1,5 kilograma mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 2 szklanki ryżu sypkiego
  • 3 jajka
  • olej
  • przyprawa typu kucharek
  • majeranek, pieprz, sól
  • bulion
  • wywar spod duszenia gołąbków
  • koncentrat pomidorowy - mały słoik
  • mąka - 2 łyżki
  • ząbek czosnku
  • przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól

Dzisiaj grzeje:

  1. Domowy syrop na kaszel z buraków ma piorunujące działanie. Dolegliwości znikają w kilka chwil
  2. Smutne wieści o końcu epidemii, ekspert nie ma wątpliwości. Wielu będzie zdruzgotanych, zwłaszcza wielbiciele podróży
  3. Lidl zapowiada ogromne zmiany. Klientów sieci czeka rewolucja

Kapustę parzymy wrzątkiem i zdejmuje pojedyncze liście, z których wycinamy najgrubszy nerw. Ryż gotujemy i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju. W misce mieszamy ryż, mięso, cebulę, jajka i przyprawy. Masa musi być dobrze wyrobiona i tworzyć spójną całość. Farsz o gołąbków układamy na liściu i starannie zwijamy. Na dno garnka kładziemy liście kapusty, a następnie ciasno obok siebie układamy zwinięte gołąbki. Gołąbki podlewamy bulionem. Sos tworzymy poprzez rozpuszczenie w wywarze koncentratu pomidorowego oraz przypraw, a następnie zagęszczenie 2 łyżkami mąki. Gołąbki podajemy podane sosem, najlepiej smakują gorące.

Doskonały przepis na gołąbki w sosie pomidorowym znajdziecie także na kanale Ślązaczka Halinka na platformie Youtube.

Nie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiadNie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiadCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jeśli masz aplikacje z tej listy, natychmiast je usuń. Twoje poufne dane mogą być zagrożone
  2. Za wszelką cenę chcesz schudnąć, ale nie możesz? Dietetyk ma dla Ciebie 3 złote rady
  3. Gotowała uwielbiane uszka do barszczu. Gdy jej mama zobaczyła białą pianę, kazała natychmiast wszystko wyrzucić, powód poraża
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. Ogórki kiszone są naturalnym probiotykiem. Niewyobrażalne, na co jeszcze pomagają
  6. Została okrzyknięta najładniejszą babcią na świecie. Ma 63 lata, a figury zazdroszczą jej nawet nastolatki

Źródło: przeslijprzepis

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł