Gołąbki wg przepisu Anny LewandowskiejEast News/TRICOLORS; Pixabay/Ulleo

Przepis Anny Lewandowskiej na pyszne domowe gołąbki zaskakuje. Wszystko za sprawą 1 składnika, który dopełnia ich smak

Gołąbki są potrawą, której nie trzeba nikomu przedstawiać. Słyną ze swojego idealnego smaku, który zachwyca nie tylko przyjezdnych, ale i nas samych. Zawsze smakują obłędnie i kojarzą się z domowym obiadem. Przepis Anny Lewandowskiej może zaskoczyć, a wszystko przez jeden składnik.

Gołąbki są jedną z najczęściej wymienianych potraw, które przychodzą na myśl po skojarzeniu z kuchnią polską. Są one na podium razem z klasycznym schabowym, rosołem czy pierogami. Gołąbki to domowy obiad, który stał się już tradycją. Poznaliśmy przepis Anny Lewandowskiej, który zadziwia. Przede wszystkim z uwagi na jeden, nietypowy składnik.

Wspaniałe wieści, Lidl rozdaje rzecz, którą chciałby mieć każdy miłośnik gotowania. Trzeba się spieszyć, jest też 1 warunekWspaniałe wieści, Lidl rozdaje rzecz, którą chciałby mieć każdy miłośnik gotowania. Trzeba się spieszyć, jest też 1 warunekCzytaj dalej

Gołąbki przez wielu uważane za numer jeden w polskim menu

Gołąbki to potrawa nazywana półmięsną. Tworzy ją farsz, który zawija się liście białej kapusty. W ten sposób powstają znane wszystkim rolki, które mają w środku mięso oraz ryż. Najczęściej wybiera się mięso wieprzowe, a oprócz ryżu kaszę czy inne dodatki wedle upodobań.

Wśród fanów gołąbków znajdą się tacy, którzy lubią urozmaicać smak klasyki przez dodawanie dodatków pod postacią cebuli, grzybów czy wyszukanych przypraw. To samo dotyczy mięsa. Możemy zamiast wieprzowego użyć drobiu baraniny, a nawet zrobić wersję wegetariańską.

Gołąbki doczekały się też swojej wegańskiej odsłony, co jest powodem do radości dla tych, którzy unikają potraw z produktami odzwierzęcymi. Smak zapewne różni się od oryginału, ale takie potrawy dają namiastkę klasycznego menu oraz przypominają o smaku potraw, które znaliśmy. Jednak wiele osób, które zdecydowało się odrzucić mięso, kiedyś miało je w swojej diecie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Jesienna surówka, której nikt się nie oprze. 3 składniki zrobią furorę wśród gości
  2. Byli małżeństwem 4 dni. Podczas podróży poślubnej doszło do tragedii, niewyobrażalny dramat
  3. Czy gotujesz rosół na kurczaku? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj genialny trick babć

Anna Lewandowska jest nie tylko wspaniałą trenerką, ale ma ogromną wiedzą dot. kuchni

Anna Lewandowska to znana wszystkim sportsmenka oraz działaczka sportowa. Co więcej, dietetyczka, trenerka i prawdziwa bizneswoman. Stworzyła nie tylko linię własnych kosmetyków, ale również produkty spożywcze czy katering pod swoim nazwiskiem.

Anna Lewandowska uczy osoby jak żyć w zgodzie ze zdrowymi nawykami. Szokuje idealną sylwetką, ale i podejściem do żywienia. Tworzy autorskie przepisy i stara się, żeby wszystko było oparte na zbilansowaniu posiłków i po prostu naturalnym zdrowiu. Jej podejście jest dla wielu inspiracją. Za pośrednictwem swoich stron w social mediach czy książek, trenerka dzieli się z nami swoimi przepisami.

Anna Lewandowska zaskakuje przepisem na domowe gołąbki

Przepis trenerki robi prawdziwą furorę w internecie. Jej sposób na klasyczny, niedzielny obiad spotkał się z ogromem pozytywnych komentarzy. Wszystko za sprawą jednego składnika, który odczarowuje całą potrawę. Jak mówi trenerka, gołąbki najlepiej smakują w towarzystwie ziemniaczanego puree oraz sosu pomidorowego.

Składniki:

  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 200 g mięsa z szynki wieprzowej
  • sól morską
  • pieprz czarny
  • 200 g młodej kapusty

Sposób wykonania:

Zabieramy się za zmielenie mięsa, a następnie krojenie cebuli. Pokrojoną w kostkę przesmażamy na oliwie. Do zeszklonej już cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy i tak smażąc, mieszamy co jakiś czas. Anna Lewandowska proponuje zblanszować liście młodej kapusty, aby farsz dał się zawinąć.

Do zrobienia sosu według przepisu trenerki potrzebujemy 3 pomidorów, 0,5 cebuli, 1 ząbku czosnku, 1 łyżeczki oliwy z oliwek, 50 ml wody, soli morskiej, pieprzu czarnego oraz bazylii suszonej. Posiekany czosnek oraz cebulę smażymy na oliwie. Do tego dodajemy pomidory oraz wodę i przyprawy. Wszystko gotujemy do zgęstnienia.

Specjalnym dodatkiem do gołąbków jest ziemniaczane puree, które zawiera w sobie 300 g ziemniaków, sól morską, 1 łyżeczkę masła ghee, koperek i składnik, który nadaje całej magii czyli 30 ml mleka ryżowego. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Następnie dodajemy masło, mleko i starannie ubijamy.

Gotowy obiad wykładamy na talerze i cieszymy się niesamowitym smakiem.

Chrupiąca, kolorowa i niebywale zdrowa surówka z ogórków kiszonych. Oryginalny smak pokocha każdy smakoszChrupiąca, kolorowa i niebywale zdrowa surówka z ogórków kiszonych. Oryginalny smak pokocha każdy smakoszCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. TVN ostrzega, Polacy muszą się przygotować. Meteorolodzy nie mają złudzeń, chodzi o nadchodzącą zimę
  2. Niechciane leżą wszędzie na ulicy, a można na nich łatwo zarobić. Mało kto zdaje sobie sprawę
  3. Placki ziemniaczane bez smażenia? Smakują jeszcze lepiej niż z patelni, wystarczy zastosować 1 trik
  4. Babcia podzieliła się sekretnym przepisem na marynowaną kapustę. Znika ze stołu jako pierwsza
  5. Przepyszne ciasto "Telewizor" zrobisz w niecałe 10 minut, zupełnie bez pieczenia. Słodkie marzenie każdego wielbiciela słodkości
  6. Artur Barciś zwrócił się do swoich fanów. Nowe informacje o stanie zdrowia aktora
  7. NASA podpisała historyczne umowy z 17 firmami. Zajmą się rewolucyjną technologią kosmiczną

Źródło: Ze Stadionu

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł