Gołąbki jak dawniejflickr.com/Quinn Dombrowski https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Robisz gołąbki z ryżem? Dzięki babcinemu przepisowi wyczarowanemu nie wiadomo skąd, zmysł smaku jest w raju

Gołąbki są tradycyjnym daniem, które łączy wiele pokoleń wspólną miłością do kuchni - nasze babcie robiły je najlepiej pod słońcem. Jeśli chciałabyś wykonać pyszne gołąbki, które będą smakowały równie pysznie co dawniej, wykonaj je według poniższego przepisu. Będziesz pozytywnie zaskoczona, a zmysł smaku będzie w raju.

Gołąbki w sosie pomidorowym smakują wspaniale, są naszą tradycją i praktycznie każdy je uwielbia. Nasze babcie wykonywały gołąbki w sposób wyjątkowy, a ich jedzenie zawsze smakowało najlepiej. Dla osób, które nie do końca wiedzą jak przygotowywać je, aby smakowały jak dawniej, przygotowaliśmy przepis babci, recepturę wyczarowała nie wiadomo skąd, ale jest cudowna. Dzięki niemu wasze kubki smakowe poczują niebo.

Jutro w Biedronce moneta 1 zł będzie miała gigantyczną wartość nabywczą. Piorunujące doniesienia, dotyczą każdego klientaJutro w Biedronce moneta 1 zł będzie miała gigantyczną wartość nabywczą. Piorunujące doniesienia, dotyczą każdego klientaCzytaj dalej

Gołąbki od babci Reginy - pyszne, proste i tanie

Dla wielu gołąbki są daniem ultymatywnym naszej kuchni. Ich smak, sposób przyrządzania oraz wygląd nieodzownie kojarzy się właśnie z Polską. Babcia Regina wzięła przepis nie wiadomo skąd, lecz postanowiliśmy się nim podzielić, jest tak pyszny.

Składniki:

  • Kilogram mielonego mięsa
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 duża cebula
  • 2 jaja
  • garść natki pietruszki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki sosu pomidorowego
  • 2 szklanki bulionu rosołowego
  • 2 łyżki mąki pszennej

Dzisiaj grzeje:

  1. Wszyscy klienci zaskoczeni. Mimo luzowania obostrzeń Lidl nagle wprowadził LOCK3
  2. Polski pociąg przed wojną jeździł szybciej niż Pendolino. Lux Torpeda robiła furorę

Przygotowanie:

  1. Obierz kapustę z wierzchnich liści i wytnij głąb. Liście umyj i wygotuj je w osolonej wodzie przez 2-3 minuty.
  2. Posiekaj cebulę w drobną kostkę i podsmaż na patelni aż się zeszkli.
  3. Do mięsa dodaj posiekaną natkę, cebulę, ryż, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Wymieszaj masę mięsną dokładnie, aż wszystkie składniki się połączą.
  4. Na każdy liść wyłóż porcję nadzienia i zawijaj liście do środka formując gołąbki.
  5. Wyłóż je do garnka i zalej bulionem, sosem pomidorowym, podsyp mąką i przyprawami.
  6. Gotuj przez około 1 godzinę.

Najlepsze newsy:

  1. Nieprawdopodobne słowa o Mateuszu Morawieckim w programie na żywo. Prowadząca zdębiała
  2. Wstrząsające nagranie. W jednej chwili ulica zamieniła się w rwącą rzekę [WIDEO]
  3. Imponująca mapa najlepszych miejsc dla grzybiarzy trafiła do sieci. Niesamowite jak wiele ich jest
  4. Słynna siostra Anastazja podała najlepszy przepis na ogórki kiszone. Nie uwierzysz, jaką ma dla wszystkich radę
  5. Nie mieści się w głowie, jak cenne są fusy po kawie. Pod żadnym pozorem ich nie wyrzucaj, mają ogrom zastosowań
  6. Rodzina Lewandowskich znowu się powiększyła? Zdjęcie wywołało lawinę spekulacji (FOTO)

Źródło: mniammniam.com

Następny artykuł