Gołąbki i przepis Ani StarmachPixabay / dbaezol

Ania Starmach podała wybitny, nieziemski przepis na gołąbki. Nie można wymarzyć sobie pyszniejszych

Gołąbki w tej odsłonie są przysmakiem, któremu nie będą mogli się oprzeć nawet najbardziej wybredni spośród smakoszy. Ania Starmach zaprezentowała wyjątkowy przepis, który warto zapamiętać. Ciężko uwierzyć, że jest tak prosty.

Nie da się ukryć, że gołąbki są jednym z największych frykasów rodzimej kuchni. Kulinarny szlagier potrafi zawrócić w głowie swoim smakiem. Tym bardziej jeżeli przygotujemy go zgodnie z poniższym przepisem. Gołąbki chyba jeszcze nigdy nie były tak dobre.

Już wszystko wiadomo, nowe obostrzenia potwierdzone. Premier ogłosił całkowity zakaz wesel, ograniczenia w sklepach i restauracjachJuż wszystko wiadomo, nowe obostrzenia potwierdzone. Premier ogłosił całkowity zakaz wesel, ograniczenia w sklepach i restauracjachCzytaj dalej

Smakowite gołąbki od Ani Starmach

Ania Starmach na swojej stronie zaprezentowała przepis na gołąbki. Bez wątpienia przykuje on uwagę wielu miłośników mięsnych zawijasów. Mało kto spodziewałby się, że pyszne gołąbki można zrobić w tak łatwy sposób. Jakie składniki musimy przygotować?

  • 800 g mięsa mielonego
  • 120 g ryżu
  • 1 l przecieru pomidorowego
  • 2 l bulionu
  • główka kapusty
  • 15 g masła
  • 30 ml śmietany
  • 2 cebule
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Niespodziewane wyznanie Daniela Martyniuka, chodzi o bliskich. Wcześniej prowadził restaurację, wiemy co było w menu
  2. Dramatyczne wieści z WHO. Trwa walka z czasem. Cały świat wrócił do punktu wyjścia, nie jest dobrze
  3. Doskonała surówka z ogórków kiszonych. Dodatek popularnego warzywa niesamowicie podkręci ich smak

Wyśmienite gołąbki zagoszczą w twoim domu

Na początku cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Ryż gotujemy 4 minuty krócej niż czas podany na instrukcji. Po ostygnięciu mieszamy mięso z cebulką i ryżem. Dodajemy do niego sól i pieprz. Z powstałej masy formujemy kotleciki. Kapustę obieramy z liści. Gotujemy je przez 5 minut. Odcinamy od nich zgrubienia i zawijamy w nie mięso. Dno garnka wyścielamy pozostałymi liśćmi kapusty. Wykładamy na nie gołąbki i zalewamy bulionem. Całość gotujemy przez około godzinę. W przypadku większych gołąbków warto wydłużyć ten czas. Kiedy już upłynie, wówczas odlewamy część bulionu i gotujemy go w celu odparowania. Dodajemy do niego przecier, który możemy zabielić śmietaną. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. Gołąbki serwujemy polane powstałym sosem.

Błyskawiczna i smakowita napoleonka bez pieczenia. Idealna dla zabieganych łasuchówBłyskawiczna i smakowita napoleonka bez pieczenia. Idealna dla zabieganych łasuchówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Sprowokują, będą udawać kogoś innego. A potem nałożą gigantyczną karę
  2. Dramatyczna sytuacja rolników, nic nie mogą zrobić. Prognozy nie są najlepsze, pogoda nie odpuści
  3. Przejmujące wyznanie Teresy Lipowskiej, rozważa zamieszkanie w domu opieki. W jej lodówce świeci pustkami, a sama nie lubi gotować
  4. Wyszła na jaw niewygodna prawda o Kuchennych Rewolucjach, Grzegorz stracił 25 tysięcy. Czy było warto?
  5. Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?
  6. Nie żyje aktorka serialu uwielbianego przez Polaków. Mąż przekazał druzgocące informacje

Źródło: aniastarmach.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł