Gołąbkipixabay.com/Lebensmittelfotos

Makłowicz podał przepis na przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej. Aromatyczny farsz zachwyci każdego

Gołąbki sa absolutnym klasykiem polskiej kuchni. Możemy je przyrządzić na wiele różnych sposobów. Od czasu do czasu swoimi sekretnymi trickami na kultowe danie dzielą się również znani szefowie kuchni i gwiazdy kulinarniów. Jakiś czas temu w jednym ze swoich programów wyjątkowy przepis na gołąbki podał sam popularny kucharz i podróżnik Robert Makłowicz. Ich farsz zachwyci każdego.

Gołąbki należą do jednych z naszych ulubionych potraw. Kultowe danie można przyrządzić na wiele sposobów. W jednym z odcinków swojego programu Robert Makłowicz odkrywał niezwykłe smaki Toskanii. Kucharz i podróżnik zaprezentował w nim przepyszne gołąbki z włoskiej kapusty i obłędnym, aromatycznym farszem. Znamy przepis.

Zakupy zrobisz z ogromnym opóźnieniem. Zmiany wchodzą już od dzisiaj, nie milkną komentarze oburzonych klientówZakupy zrobisz z ogromnym opóźnieniem. Zmiany wchodzą już od dzisiaj, nie milkną komentarze oburzonych klientówCzytaj dalej

Gołąbki z kapusty włoskiej z aromatycznym farszem. Smak zachwycił Roberta Makłowicza

Gołąbki nie kojarzą się zbytnio z włoską kuchnią. Jednak w jednym ze swoich programów sam Robert Makłowicz zaprezentował niezwykłą wariację na temat tego popularnego dania. Ważnym składnikiem jest kapusta włoska oraz niezwykle aromatyczny farsz. Tradycyjne polskie danie znacznie różni się od tego, jakie zaprezentował słynny autor programów telewizyjnych. Nie będziemy porównywać, która wersja gołąbków jest najlepsza. Polecamy niezwykłą wariację na ich temat. Farsz zaskakuje smakiem i cudownym aromatem.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nieziemsko pyszna surówka z selera, zrobisz ją w niecałe 5 minut. Ekspresowa porcja witamin zwalczy każde osłabienie
  2. Skandal z udziałem Martyniuków. Próbowali ich pogodzić na wizji, wyszło tylko gorzej. Syn Zenka Martyniuka nadal chce wyjechać do słonecznej Hiszpanii
  3. Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką

Składniki:

2 główki kapusty włoskiej
1 kg mielonej wołowiny
2 puszki pomidorów
2 jajka
3 cebule
4 – 5 ząbków czosnku
pęczek natki pietruszki
gałka muszkatołowa
200 g parmezanu
oliwa
sól, pieprz

Sposób wykonania:

Zblanszuj liście kapusty włoskiej. Drobno posiekaj czosnek. Dodaj go do zmielonej wołowiny razem z startym serem, jajkami, solą, gałką musztakałową i natką pietruszki. Wyrób mięso i zawiń je w liście kapusty. Rozgrzej patelnię i kładź na niej gołąbki. Odwróć je na drugą stronę i posyp posiekaną cebulą. Na wierzch włóż pomidory i posól. Gołąbki duś pod przykryciem.

Jest dramatycznie, Kret stracił smak. Węchu też nie ma, zalewają go fale dreszczy i gorączki, bardzo cierpiJest dramatycznie, Kret stracił smak. Węchu też nie ma, zalewają go fale dreszczy i gorączki, bardzo cierpiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Emerytura stażowa z haczykiem nie do przełknięcia. Tysiące Polaków dostałoby tylko 1560 zł
  2. "Wielki ból i smutek". Poważany przez wielu przegrał walkę z chorobą
  3. Zdrowszy niż woda spod ogórków kiszonych i sok z kapusty razem wzięte przepis na kapuśniak Kuronia. Prościej i lepiej nie da się ugotować
  4. Ogrom ludzi robi źle. Pierogi wrzuca się na wrzątek czy do zimnej wody?
  5. Najlepsze na świecie ciasto bez pieczenia. Podajemy przepis na uwielbiany galaretkowiec
  6. Rodziny zapłacą ponad 200 zł, osoby samotne o wiele mniej. Nieodwracalna decyzja już zapadła

Źródło: podroze-kulinarne

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł