Gołąbki możemy przygotować w pół godziny.screen z kanału Weronika Domogród/Youtube

Najszybsze gołąbki na świecie, zaledwie 30 minut, smak powala na kolana

Gołąbki są uwielbianym daniem przez wszystkich smakoszy. Niekiedy jednak nie gotujemy ich zbyt często, bo ich przygotowanie wymaga dłuższej chwili w kuchni. Okazuje się jednak, że istnieje dużo prostszy i błyskawiczny przepis na tradycyjne danie. Dzięki niemu pyszne gołąbki przygotujemy w pół godziny.

Gołąbki niezmiennie kojarzą nam się z domowa kuchnią, dlatego wielu miłośnikom jedzenia kojarzą się one z kuchnią ich mamy czy babci. Każdy, kto choć trochę zna się na gotowaniu, doskonale wie, że aby je przygotować, musimy spędzić w kuchni blisko godzinę, bo przygotowaniu farszu, wstępne obgotowanie liści kapusty i późniejsze gotowanie zajmuje zwykle ponad godzinę. Na szczęście możemy też skorzystać z nieco uproszczonego przepisu, który pozwoli nam je przygotować w dużo krótszym czasie.

Sekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykładSekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykładCzytaj dalej

Gołąbki możemy przygotować dużo szybciej - wystarczy pół godziny, by cieszyć się pysznym daniem obiadowym

Gołąbki są jednym z najsłynniejszych dań kuchni polskiej. Klasyczne danie bywa miłą odmianą, gdy na co dzień nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie bardziej skomplikowanych dań. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by nieco uprościć dobrze znany przepis. Natknęliśmy się na ultraszybki sposób przygotowania gołąbków - dzięki niemu przyrządzimy przepyszną potrawę w zaledwie pół godziny. Mielone mięso owinięte w liście kapusty pekińskiej wystarczy tylko doprawić i zagęścić masę jajkiem, a tak przygotowane gołąbki dusiumy jedynie 20 minut. Bardzo podobne danie zostało przygotowane na kanale na Youtubie Weroniki Domogród.

Dzisiaj grzeje:

  1. Z ostatniej chwili: Znów zmykają granice. Nasi sąsiedzi wprowadzają zakaz wjazdu dla obcokrajowców
  2. Media donoszą o dramatycznym rozstaniu Haliny Mlynkovej. Jeszcze nie tak dawno chwaliła się, że uwielbia gotować dla męża
  3. Nowe kontrole już w drodze. Mogą zajrzeć ci do domu i wtedy zdecydują, jaka będzie kara

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego,
  • 8 liści kapusty pekińskiej,
  • 8 liści sałaty,
  • jajko,
  • 3 łyżki mąki ziemnaczanej,
  • łyżeczka mielonej papryki, czosnku granulowanego, natki pietruszki, rozmarynu, pieprzu, majeranku, oregano i tymianku.

Przygotowanie:

Liście kapusty pekińskiej sparzamy i odsączamy. Mięso mieszamy z jajkiem, mąką ziemnaczaną i przyprawami. Liście kapusty oprószamy mąką i układamy na nich liście sałaty, a następnie nakładamy na nie porcję mięsa i zawijamy tak jak klasyczne gołąbki. Wkładamy je do rondal, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut.

3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapki3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapkiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Plus zaskoczy tysiące klientek i klientów SMS-em. Niezwykła propozycja, może dotyczyć także ciebie
  2. Kolejny kraj zamyka się na przyjezdnych. Nie wpuszczą też Polaków
  3. Dzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowić
  4. Niestety, niemal wszyscy Polacy jedzą je każdego dnia. 7 Najbardziej rakotwórczych produktów w naszych kuchniach
  5. Nawet nie próbuj wylewać wody po kiszonych ogórkach. Ma 3 niesamowite nieznane zastosowania, które pokocha cała rodzina
  6. Oficjalnie: Karol Linetty odchodzi z Sampdorii. Zagra w legendarnym klubie

Źródło: przepisy.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł