Gołąbki w wyjątkowym wydaniuWikipedia / CC0

Ania Starmach ma niezawodny przepis na gołąbki. Zrobisz raz i już na stałe zagości on w twoim kuchennym repertuarze

Gołąbki są jednym z tych dań, które na stałe zagościło w polskich jadłospisach. Mięso zawinięte w liście kapusty dosłownie rozpływa się w ustach, a jego smak na długo pozostaje w pamięci. Takiej propozycji obiadowej ciężko się oprzeć. Ania Starmach zaprezentowała przepis, który jest niezawodny.

Nie da się ukryć, że gołąbki są ogromną pokusą. Wykonane zgodnie z przepisem Ani Starmach zaspokoją wymagania nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy. Taki specjał zachwyci wszystkich domowników, którzy z pewnością poproszą o dokładkę. Już teraz dowiedz się jak zrobić wyjątkowe gołąbki.

Poszedł nagły komunikat z Ministerstwa ws. noszenia maseczek. Wszystkie media go przekazują, Lidl, Biedronka i inne sklepy są adresatemPoszedł nagły komunikat z Ministerstwa ws. noszenia maseczek. Wszystkie media go przekazują, Lidl, Biedronka i inne sklepy są adresatemCzytaj dalej

Gołąbki według przepisu Ani Starmach

Przepisów na gołąbki jest wiele, jednak ten opracowany przez Anię Starmach biję większość z nich na głowę. Każdy kto go wypróbował, już zawsze przygotowywał gołąbki w ten sposób. Jego zaletą jest prostota. Jakie produkty będą nam potrzebne?

  • 800 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 120 g ryżu
  • 1 l przecieru pomidorowego
  • 2 l bulionu
  • 1 główka kapusty
  • 15 g masła
  • 30 ml łyżki śmietany
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Jeśli je masz, możesz zarobić ponad 8 tysięcy złotych. Chodzi o pozornie zwykłe 10 groszy
  2. 500 plus od Lidla? Sieć wprowadziła gigantyczne zmiany, skorzystają klienci
  3. Na wakacyjnym bonie 500 plus można nieźle zarobić? Trzeba jednak poczekać 3 tygodnie

Prosty przepis na smakowite gołąbki

Gołąbki są wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu. Na początku należy posiekać cebulę i przesmażyć ją na maśle. W tym samym czasie można rozpocząć gotowanie ryżu. Najlepiej, jeżeli będzie on poddany obróbce o 3 minuty krócej niż informacja zawarta na opakowaniu. Kiedy cebula i ryż już ostygną należy wymieszać je z mięsem z dodatkiem soli i pieprzu. Z powstałem masy formujemy podłużne kotleciki. Kapustę obieramy z liści i gotujemy je w sporym garnku przez 5 minut. Ich zgrubienia należy odciąć. W środku liści umieszczamy wcześniej ulepione kotleciki. Zawijamy je tak, aby powstały nam gołąbki.

Na dnie garnka umieszczamy liście kapusty i wykładamy na nie gołąbki. Zalewamy je bulionem i gotujemy przez godzinę. Po tym czasie odlewamy część bulionu do mniejszego garnka. Odparowujemy nadmiar wody i wzbogacamy go o przecier pomidorowy oraz śmietanę. Sos mieszamy i polewamy nim gołąbki. Taka propozycja obiadowa z pewnością każdemu umili dzień.

Najlepsze newsy:

  1. Trwa dramatyczna akcja ratunkowa. Na miejscu jest straż i ratownicy, Polska tonie w modlitwach
  2. Emerycie, wiemy, o ile wzrośnie twoje świadczenie. Fatalne wieści dla najuboższych seniorów
  3. Spokojna podróż zamieniła się w koszmar. Na zachodzie Polski doszło do porażającego incydentu
  4. Przepis na ogórki kiszone Magdy Gessler bije na głowę inne. Restauratorka ma 1 wskazówkę
  5. Niestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimę
  6. Córka Natalii Kukulskiej jest wykapaną Anną Jantar. Mama gotuje jej dania wywołujące wielkie emocje
  7. Wielkie starcie kiboli na autostradzie A4. Policja wszczęła śledztwo, są pierwsze efekty

Źródło: aniastarmach.pl


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł