Jajka - jak zrobić je idealniepixabay.com/jackmac34

Jajka na twardo można ugotować bez wody, trik zaskakuje każdego. Dzięki niemu skorupka powinna bez problemu odejść

Jajka na twardo bez wody są możliwe - trik wywołuje okrzyki zaskoczenia u wszystkich. Każdy może zrobić to samodzielnie w domowym zaciszu. Dzięki niemu skorupka odchodzi od jajka praktycznie sama.

Jajka na śniadanie są doskonałym pomysłem. Dzięki ogromnej zawartości białka i praktycznie wszystkich aminokwasów potrzebnych do reakcji chemicznych zachodzących w organizmie, idealnie nadają się na poranny posiłek. Białko jest podstawowym budulcem organizmu i przekształcane jest w ciele w energię, która jest konieczna do odpowiedniej pracy. Jeśli dotąd zrobienie idealnych jajek na twardo sprawiało ci kłopoty, przychodzimy z pomocą. Dzięki poniższemu trikowi już zawsze wyjdą ci idealne.

Masz pod ręką monetę 5 zł? Weź jutro do Biedronki, będzie miała ogromną moc nabywcząMasz pod ręką monetę 5 zł? Weź jutro do Biedronki, będzie miała ogromną moc nabywcząCzytaj dalej

Jajka jakich nie jadłeś - skorupka odchodzi praktycznie sama

Nie wszyscy muszą być specjalistami od gotowania, a odpowiednie przygotowanie jajek stwarza sporo problemów. Dobranie czasu gotowania do wielkości i ilości jajek jest podchwytliwe. Płynne żółtko od żółtka stałego dzieli kilka minut gotowania, więc wystarczy odejść od kuchenki na jeden krótki moment, aby zepsuć całą pracę. Na szczęście do internetu wyciekł ciekawy trik, który do tej pory stosowany jest przez bardzo wąskie grono ludzi. Dzięki niemu zawsze ugotujesz jajka tak, jak chcesz, a skorupka będzie odchodzić z łatwością.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kapitalne ciasto bez pieczenia z 3 aksamitnymi warstwami. Kilka minut roboty i zachwyt wszystkich gwarantowany
  2. Fatalnie. Niepokojące słowa Ministra Zdrowia. Polaków czeka czarny scenariusz
  3. Dorota Szelągowska wyprawiła wesele za 65 złotych. Nie mieści się w głowie, co podała swoim gościom do jedzenia

Wystarczy, że masz w kuchni frytkownicę. Nie należy jednak do niej wlewać żadnej wody, a już tym bardziej oleju. W tym wypadku wystarczy, że włożysz jajka do jej wnętrza i ustawisz odpowiednią temperaturę wraz ze stoperem. Następnie wystarczy poczekać kilka minut i można cieszyć się idealnie ugotowanymi jajkami.

Aby wykonać jajka na twardo, należy nastawić frytkownicę na 260 stopni i włożyć jajka do jej wnętrza na 12 minut. Pamiętaj, że będą bardzo gorące, więc wyciągaj je szczypcami kuchennymi. Dzięki parze wodnej, jaka pod wpływem tak wysokiej temperatury powstaje w jajku, skorupka z łatwością oddzieli się od białka.

Jajka z płynnym żółtkiem należy za to ogrzewać przez 8 minut w 160 stopniach. Następnie wystarczy szczypta soli, tost z masłem i można zajadać się pysznym i pożywnym śniadaniem lub kolacją.

Najprostsze i najszybsze ciasto świata. Potrzeba tylko 2 składników, rozpływa się w ustachNajprostsze i najszybsze ciasto świata. Potrzeba tylko 2 składników, rozpływa się w ustachCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nowy program 1500 plus. Już wiemy, kto dostanie pieniądze. Może należą się i tobie
  2. Gazeta Wyborcza: Szumowski przyłapany. Złamał obowiązujący zakaz?
  3. Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życia
  4. Niestety, potwierdzono smutne doniesienia o Dorocie Gardias. Dziennikarka kocha gotować, dzieliła się nawet egzotycznym przepisem
  5. Kotlety schabowe po francusku biją na głowę wszystko. Znajomi będą błagać o przepis
  6. Rok po narodzinach oddali jego siostrę do adopcji. Poszukiwania Patryka były bezskuteczne, aż w końcu wpadł na właściwy trop

Źródło: sputniknews.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł