Gotowanie będzie banalnie prostepxhere.com/ CC0 Public Domain

5 tricków, których nie zdradzą ci szefowie kuchni, będziesz gotować lepiej od nich. Najlepsza porada dotyczy ziemniaków, palce lizać

Gotowanie dla szefów kuchni nie jest niczym trudnym, jednak szary człowiek może mieć sporo problemów. Mistrzowie nie zdradzają swoich sekretów, lecz my postanowiliśmy je ujawnić. Oto lista 5 tricków, które ułatwią ci pichcenie.

Gotowanie przez specjalistów wydaje się sztuka nie do opanowania. Szybkie krojenie i hipnotyzująca kontrola noża, pięknie wyglądające dania i, przede wszystkim, wspaniały smak, który zachwyca każdego, kto spróbuje ich dania. Aby osiągnąć taki poziom mistrzostwa wcale nie trzeba poświęcić wielu lat na doskonalenie sztuki kulinarnej. Istnieją tricki, które pozwolą Ci w kilka chwil gotować lepiej od nich. Oto lista najważniejszych z nich.

Zmienił się nie do poznania, najnowsze zdjęcie sprawia, że kraje się serce. Ukochany aktor bardzo schudł, niebywałe co robi dla niego żonaZmienił się nie do poznania, najnowsze zdjęcie sprawia, że kraje się serce. Ukochany aktor bardzo schudł, niebywałe co robi dla niego żonaCzytaj dalej

Doskonałe naleśniki

Naleśniki nie są puszyste, a ich smak nie jest intensywny? Wystarczy, że dodasz do niego kilka łyżek kwaśnej śmietany, która w trakcie mieszania przyjemnie się ubije i nada im wspaniałego smaku. Dobrym rozwiązaniem jest dodanie także odrobiny gazowanej wody, której bąbelki napowietrzą danie.

Intensywniejszy smak

Jeśli dodając przyprawy do potrawy nie czujesz ich smaku, wystarczy je podprażyć na gorącej patelni. Aby to zrobić weź teflonową patelnie i bez tłuszczu podsmaż je kilka chwil, aż poczujesz ich intensywny aromat. Prażenie wyciągnie z nich aromatyczne olejki eteryczne.

Soczyste, rozpadające się w ustach mięso

Dzisiaj grzeje:

  1. Okrzyknięto ją najpiękniejszą babcią świata, jej figura i twarz zachwycają. Sekret urody emerytki tkwi w odpowiednim żywieniu i peelingach
  2. Do tej pory był normalnym górnikiem. Dzięki wielkiemu odkryciu w ciągu doby stał się milionerem

Aby je uzyskać wystarczy przed obróbką cieplną zamarynować je w solance, która sprawi, że podczas gotowania soki zostaną zatrzymane wewnątrz mięsa. Zmieszaj 3 szklanki wody, ¼ szklanki soli i ¼ szklanki cukru i włóż do zalewy kawałek mięsa. Wystarczy godzina marynowania, jednak nie przekrocz limitu 8 godzin, inaczej mięso będzie straszliwie słone. Jeśli wraz z kawałkiem mięska uwielbiasz ziemniaki, zdradzamy na samym końcu co zrobić, aby smakowały wybornie.

Chrupiące a zarazem rozpływające się jajko sadzone

Wystarczy łyżka masła i gorąca patelnia. Wbij na nią jajko, smaż przez około 4 minuty z jednej strony, dopraw solą i pieprzem i ciesz się pysznym sadzonym.

Najlepsze ziemniaki pod słońcem

Tłuczone ziemniaki są suche, zbite i niesmaczne, a goście odpychają je widelcem byle dalej od smacznego i soczystego mięsa? Wystarczy, że dodasz do nich odrobinę śmietany lub mleka i łyżkę masła. Nie zapomnij także o soli i pieprzu. Dokładnie je wymieszaj i nakładaj na talerze. Kremowe tłuczone ziemniaki są doskonałe do każdego mięsnego dania.

Najlepsze newsy:

  1. Wiceminister ogłosił kwotę minimalnej emerytury w 2021 roku. Seniorzy załamują ręce
  2. Nie musisz brać tabletek przeciwbólowych obciążających wątrobę. 6 sposób na pokonanie bólu
  3. Masowo popełniamy 5 błędów w pieczeniu ciast, dlatego nie wychodzą albo pojawia się zakalec. Każdy z nas zrobił choć jedną rzecz z listy
  4. A miało być tak pięknie. Klienci Biedronki są wściekli, padły mocne słowa
  5. Mówią o niej "surówka antystresowa", wszystko z 1 powodu. Niesamowicie soczysta i smaczna, wygrywa prostotą wykonania
  6. Wielka ewakuacja w dużym polskim mieście. Życie mieszkańców zagrożone. Straszne

Źródło: genialne.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł