Zupa czosnkowapixabay.com/laustkehlet

Jest najpyszniejszą petardą witaminową. Zupa czosnkowa optymalna na czasy zarazy

Gotowanie powinno być przyjemnością, nie obowiązkiem. Dlatego często wybieramy przepisy łatwe ale i smaczne. Przepis na zupę czosnkową jest nie tylko łatwy, tani i przepyszny. Jest także kopalnią witamin oraz minerałów.

Gotowanie zup w okresie zimowym jest bardzo ważne. Rozgrzewają, sycą i nie zajmują dużo czasu. Zupa z czosnku wykazuje wiele ważnych i potrzebnych właściwości.

Z czego wymutował koronawirus? Jest nagranie, eksperci wskazali straszne miejsce na mapieZ czego wymutował koronawirus? Jest nagranie, eksperci wskazali straszne miejsce na mapieCzytaj dalej

Gotowanie zupy czosnkowej jest czystą przyjemnością

Czosnek jest cenionym warzywem. Medycyna ludowa wielu kultur pełna jest jego zastosowań. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo oraz grzybobójczo. Jako naturalny antybiotyk pomaga nam zwalczyć przeziębienie. Poza tym pomaga utrzymać odpowiednią florę bakteryjna w jelitach, więc wykazuje działanie probiotyczne. Pamiętajmy, że od zdrowia naszego układu pokarmowego, a szczególnie jelit zależy duża część naszego samopoczucia jak i siły reszty organizmu.

Składniki:

  • Jedna główka czosnku
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 200 gramów tofu
  • 3 łyżki oliwy
  • dwie gałązki świeżego tymianku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 4 ugotowane jajka
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Dzisiaj grzeje: 1. Bada od 40 lat koronawirusy, wyciekł jego prywatny list. Twierdzi, że wie czym niwelować wirusa

2. Umierał i nawet nie wiedział, że przed nim odszedł jego brat, siostra i mama. Wszystko przez jeden obiad, tragedia w USA

  1. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Niech uzyska złoty kolor.
  2. Drobno posiekany czosnek wrzuć do tofu i smaż na średnim ogniu. Uważaj, żeby się nie spalił, ponieważ stanie sie bardzo gorzki.
  3. Dolewamy sos sojowy i mieszamy, aby tofu mogło go wchłonąć.
  4. Zalewamy wszystko bulionem warzywnym
  5. Dorzucamy posiekany drobno tymianek oraz wędzoną paprykę z pieprzem.
  6. Do każdej porcji dodajmy ugotowane na miękko jajko, które zawczasu przecięliśmy na pół.

Warto również zrobić do niej grzanki, aby dodać odrobinę chrupkości. Jeśli chcemy, możemy zapiec wszystko z serem, wtedy zupa będzie bardzo sycąca i pożywna.

Najlepsze newsy:

  1. Żona legendarnego muzyka przekazała tragicznie wieści. Zmarł wczoraj na koronawirusa
  2. Wprowadzono stan epidemii. Jakie sklepy będą otwarte? Od dziś tylko niektóre mogą funkcjonować
  3. Polski sprzedawca ogórków kiszonych przeciera oczy. Epidemia zmieniła wszystko
  4. Koszyki w Lidlu mają ukrytą super funkcję. Jest nieznana wielu klientom
  5. Bogactwo prozdrowotnych właściwości soku z kapusty przebija się do organizmu błyskawicznie. Pomaga na mnóstwo rzeczy
  6. Trwa ogólnopolska zbiórka pieniędzy na walkę z koronawirusem. Ty też możesz pomóc

Źródło: gotowanie.onet.pl

Następny artykuł