smakosze.pl obrazyyoutube.com/Z pasją

Bajecznie pyszne kotlety z bardzo popularnych grzybów. Podajemy najlepszy przepis

Grzyby smakują świetnie nie tylko uduszone ze śmietaną, gdy tylko zaczną się pierwsze leśne grzyby, marynowane prawdziwki ze słoika czy pachnące suszone grzyby, które lądują w pierogach razem z kiszoną kapustą. Miłośnicy tego leśnego przysmaku powinni poznać jeszcze jeden przepis. Bardzo popularne grzyby będą wspaniałą alternatywą dla klasycznych kotletów schabowych.

Grzyby przyrządzamy na wiele sposóbów. Najcześciej wybieramy szlachetne borowiki, popularne podgrzybki oraz modne kurki. Nie są to jedyne grzyby, które wykorzystamy w naszej kuchni. Jeden gatunek grzyba jest dość niedoceniany. Można go w spektakularny sposób wykorzystać w kuchni. Jest jednak kilka bardzo ważnych szczegółów, na które koniecznie musimy zwracać uwagę. Skutki braku ostrożności mogą być wręcz opłakane.

Kupujesz pizzę mrożoną w Lidlu lub Biedronce? Ważne ostrzeżenie dla wszystkich klientówKupujesz pizzę mrożoną w Lidlu lub Biedronce? Ważne ostrzeżenie dla wszystkich klientówCzytaj dalej

Najlepszy przepis na kotlety z popularnych grzybów

Kanie to popularne i bardzo lubiane grzyby. Rosną głównie na brzegach lasów liściastych i polach. Przygotowując danie z kani musimy pamiętać o jednym bardzo ważnym szczególe. Jadalne są tylko ich kapelusze. Te pyszne grzyby łatwo pomylić z trującymi muchomorami. Dlatego, przed zjedzeniem kani trzeba bardzo dokładnie ją sprawdzić. Kania w odróżnieniu od trujących grzybów ma m.in. łuskowaty kapelusz, dość długi trzon i bardzo charakterystyczny ruchomy pierścień.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemu
  2. 80 tys. Polaków skazanych na niższe wynagrodzenie. Nawet 10% mniej przez 3 miesiące i żadnej premii

Jadalny kapelusz kani charakteryzuje się wyjątkowym aromatem. Z tych grzybów zrobimy pyszne kotlety, które mogą być alternatywą nawet dla popularnego schabowego. Podajemy najlepszy przepis na smaczny i sycący obiad z kanią w roli głównej.

Składniki:

  • 6 kani
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Dokładnie umyj i osusz kapelusze kani. Jajka roztrzep widelcem, a następnie posól i popieprz do smaku. Wymieszaj bułkę tartą z papryką słodką.
  • Maczaj grzyby w jajku, a następnie przygotowanej bułce.
  • Na patelni rozgrzej masło z oliwą. Dokładnie obsmaż na niej grzyby z obu stron, aż się zezłocą.
  • Danie podawaj np. z ugotowanymi ziemniakami i świezymi warzywami.

Najlepsze newsy:

  1. Tragiczne zjawisko wraca do Polski? Nie żyje 20-letnia dziewczyna, jej kolega walczy o życie
  2. Wiemy jak będzie wyglądał długi weekend w Polsce. Wielu będzie zachwyconych, świetnie
  3. W Polsce już sypie grzybami. Podajemy miejscowości, w których mnożą się na potęgę i można już zbierać
  4. Skandaliczne, okropny widok pod Biedronką wywołał ogromną aferę, wyciekły porażające zdjęcia. Do utylizacji trafił ogrom zmarnowanej żywności
  5. Piorunująco szybka metoda na placki ziemniaczane, bez uciążliwego tarcia tarką. Istnieje bajecznie prosty, lepszy sposób
  6. Union Berlin - Schalke Gelsenkirchen. Polak bohaterem Berlina, niezwykłe parady, pękamy z dumy

Źródłó: beszamel.se.pl

Następny artykuł