herbatapixabay

Przepis na tajemniczy napój niesamowicie oczyszczający tętnice. Pij 2 razy dziennie, efekt zdumiewa

Herbata i inne składniki, które na pewno masz w swoim domu mogą posłużyć do przygotowania niesamowitego napoju, który pomoże w walce z miażdżycą. Na dodatek wzmocni serce i układ krwionośny.

Herbata, a konkretnie zielona herbata pełni ważną rolę w profilaktyce chorób serca czy układu krążenia. Zapobiega odkładaniu się złogów na ściankach naczyń krwionośnych i przeciwdziała tworzeniu się skrzepów. Dzięki tym właściwościom obniża ryzyko zawału serca i choroby wieńcowej.

Przez tydzień piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc spektakularne efektyPrzez tydzień piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc spektakularne efektyCzytaj dalej

Herbata jest ceniona za swoje dobroczynne właściwości

Jeśli masz problemy z sercem włącz ją do swojej diety. Oprócz zapobieganiu miażdżycy zielona herbata chroni także między innymi przed demencją i przedłuża życie. Wiele osób twierdzi, że cztery filiżanki zielonej herbaty dziennie zmniejszają zachorowalność na miażdżycę.

W naszym przepisie herbata jest kluczowym składnikiem, a jej dobroczynne właściwości wzmocnione są innymi składnikami o prozdrowotnym działaniu.

Składniki napoju na zatkane tętnice to:

1 szkl. rodzynek,

1 l wody,

4 łyżeczki liściastej zielonej herbaty,

2 łyżeczki startego korzenia imbiru,

2 łyżki miodu.

Iimbir, tak samo jak zielona herbata, zmniejsza zlepianie się płytek krwi i chroni przed tworzeniem się zakrzepów. Pomaga walczyć z podwyższonym poziomem cholesterolu i poprawia krążenie krwi. Rodzynki obniżają ciśnienie skurczowe krwi. Miód to naturalny lek jest polecany przez lekarzy, jako naturalny lek wspomagający leczenie chorób serca. Poprawia krążenie, zwiększa wydolność mięśnia sercowego, obniża ciśnienie tętnicze krwi. Wykazuje też działanie przeciwarytmiczne.

Dzisiaj grzeje: 1. Jest w każdym sklepie za kilka złotych. Opóźnia starzenie i wzmacnia serce, ukryte efekty jedzenia produktu ścinają z nóg

2. Wprowadzono dodatkowe kontrole na polskich lotniskach. Ważna wiadomość dla turystów

Rodzynki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy przez około 10 minut, cały czas mieszając. Wywar nie musi się zagotować. Zdejmujemy naczynie z ognia i do jeszcze ciepłej wody dodajemy herbatę, miód i imbir. Taki wywar najlepiej jest przelać do słoika, który nakrywamy gazą i odstawiamy na około 8 godzin. Napój zaleca się pić 2 razy dziennie przed posiłkiem. Pojedyncza dawka wynosi 150 ml, czyli tyle, co mała filiżanka.

Wypróbujecie przepis?

Najlepsze newsy:

  1. Co najmniej 15 osób rannych, w tym dzieci. Tragiczne wydarzenia podczas imprezy karnawałowej
  2. Kinga Rusin apeluje do samego Prezydenta. Chodzi o skandaliczny materiał TVP
  3. W McDonald's doszło do horrendum. Rodzice nie będą już tak chętnie brać tam dzieci?
  4. 10 najgorzej wpływających na mózg produktów. Ich zjedzenie nas ogłupia?
  5. Cennik sejmowej restauracji ścina z nóg. Naleśnik 2 zł, kaszanka 3 zł, schab 5 zł cała lista powala
  6. Chłopiec chory na niezwykle rzadką chorobę nie chce żyć. Wszystko przez rówieśników, którzy go wyśmiewają

Źródło: WP abcZdrowie

Następny artykuł