Imbir możesz obrać w kilka chwilPixabay / Ajale

Jak najszybciej obrać imbir? Prosty trick zrewolucjonizuje twoją kuchnię

Imbir znany jest w kuchni od stuleci. Jego właściwości są nie do przecenienia. Ostry dodatek podkręci smak wielu potraw i napojów. Niestety, wiele osób narzeka, że jego obranie nie należy do najprostszych czynności. Prawdopodobnie nie znają oni jednego prostego tricku.

Imbir najczęściej jemy w postaci sproszkowanej przyprawy lub kawałków jego korzenia. Jego obranie niestety nie należy do najproszych czynności. Imbir jest jednak pożądanym dodatkiem do dań. Urozmaici smak jesiennych zup np. z dyni i curry. Napar z imbiru ma natomiast cenne działanie zdrowotne. Prosty trick sprawi, że już nigdy nie będziecie narzekać na jego żmudne obieranie.

Blokady na Atlantyku, fatalne prognozy. Zima w Polsce ma być inna niż zwykle, dobrze dla owoców?Blokady na Atlantyku, fatalne prognozy. Zima w Polsce ma być inna niż zwykle, dobrze dla owoców?Czytaj dalej

Jak obrać imbir? Nie ma prostszego sposobu

Imbir znany jest w kuchnii od stuleci. Jego niesamowite właściwości odkryli już 2500 lat temu Chińczycy, którzy stosowali go jako środek ułatwiający trawienie i łagodzący nudności. Obecnie imbir kojarzy się głównie z okresem jesienno - zimowym. Korzystamy z jego dobrodziejstw, dorzucając go do wszelkich zup i naparów.Imbir ma także działanie przeciwzapalne. Zawsze przed dodaniem imbiru do potrawy, musimy pamiętać o jego obraniu. Dla wielu osób jest to spory problem, poniważ czynność nie należy do najprostszych i najprzyjemniejszych. 1 prosty trick może jednak doprowadzić do niemałej rewolucji w naszej kuchni. Obieranie korzenia imbiru już nigdy nie sprawi nam trudności.

Dzisiaj grzeje:

  1. Fatalnie, uważajcie. Serków topionych, jogurtów i napojów kupowanych przez wszystkich w Lidlu, Biedronce i innych lepiej unikaj całkowicie
  2. ZUS przygotował prezent dla emerytów, chociaż wielu o nim nie pamięta. Możesz zyskać dużo więcej pieniędzy

Jak w najprostszy sposób obrać imbir? 1 trick jest szczególnie skuteczny. Nie tylko szybko obierzemy imbir, ale również zachowamy jego walory zdrowotne. Zamiast noża lub obieraczki sięgnijmy po zwykłą łyżeczkę i delikatnie obierzmy nią korzeń imbiru. Gdy używamy do tego noża, często niestety odcinamy jego cenne wnęrze. Korzystając z łyżeczki, siłą rzeczy zdrapujemy tylko cienką warstwę warzywa, czyli niechcianą skórkę. Jak to zrobić? Wbij brzeg łyżeczki w warzywo i zeskrobuj z niego skórkę. Od razu się przekonasz jaki to prosty sposób i jak wiele możesz czerpać z niego korzyści! Zatem, do dzieła.

Kwota emerytury Jolanty Kwaśniewskiej zdumiewa. Nauczyła Polaków jeść bezęKwota emerytury Jolanty Kwaśniewskiej zdumiewa. Nauczyła Polaków jeść bezęCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Kolejny podatek ze srogą podwyżką od przyszłego roku. Mało kto ma szansę uniknąć opłaty
  2. Martyna Wojciechowska potrącona przez samochód. Do wypadku doszło podczas kręcenia programu, jest nagranie [WIDEO]
  3. Za mniej niż 5 zł kupiła w Biedronce aż 3 sztuki uwielbianych przez Polaków serów. Niestety miała pecha, teraz ostrzega wszystkich
  4. Gwiazda Plebanii ma ekstremalnie niską emeryturę i ciężko choruje. Jej pasją jest kuchnia, wydała nawet książkę z przepisami
  5. Nie do pomyślenia, Polaków zamurowało. Komunikat meteorologów nie mieści się w głowie, oszałamiające doniesienia dla grzybiarzy
  6. Pracował w ogródku, nagle spojrzał w krzak i zamarł. Mówi o nim cała Polska

Źródło:kuchnialidla.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł