

17 Października 2020
Domowa pasta z imbiru, soku z cytryny, kurkumy i miodu ma potężną moc. Nic tak nie działa na odporność
Imbir, miód, kurkuma i sok z cytryny są źródłem wielu cennych dla zdrowia składników. Są też składnikami pasty, która zachwyca swoim działaniem i doskonale działa na naszą odporność. Warto po nią sięgać szczególnie w okresie przeziębień. Działa jak naturalny lek z domowej apteki.
Imbir ma wiele cennych dla zdrowia właściwości. Nie od dziś wiadomo, że pozytywnie wpływa on naszą odporność. Warto po niego sięgać nie tylko, dlatego że jest on pysznym składnikiem dań i napojów, ale również z powodu jego ogromnych zalet. W trudnym sezonie jesiennych, gdzie o przeziębienie naprawdę nie jest łatwo, wato sięgać po domowe specyfiki, które pozytywnie wpłyną na naszą odporność. Jedną z nich jest pasta z imbiru. Poniżej podajemy przepis.
Imbir, miód, sok z cytryny i kurkuma mają potężne działanie. Pasta z tych składników pozytywnie wpływa na naszą odporność.
Imbir jest niezastąpiony w czasie przeziębienia i grypy. Ma w sobie substancje przeciwzapalne. Łagodzi też migreny i mdłości oraz polepsza krążenie krwi. Sok z cytryny zawiera ogromną dawkę witaminy C, która wspiera odporność i sprawia, że infekcje szybciej mijają. Miód ma silne działanie antybiotyczne i przeciwutleniające. Podobne korzystne działanie na wzmocnienie odporności organizmu ma kurkuma. Powyżsże składniki są niesamowicie cenne dla zdrowia, a zmiksowane razem tworzą mieszankę która pozwoli wzmocnić nasz osłabiony infekcjami organizm.Zdradzamy, jak zrobić wzmacniającą odporność pastę z imbiru.
Dzisiaj grzeje:
- Ogórki kiszone mają gorzki posmak i są do wyrzucenia? Prawdopodobnie, popełniłeś 1 z niewybaczalnych błędów
- Polsat potwierdza: Rząd zmienił zdanie ws. nowych obostrzeń w całym kraju. To już pewne. Polacy i turyści powinni wiedzieć
- Nieziemsko pyszna surówka z selera, zrobisz ją w niecałe 5 minut. Ekspresowa porcja witamin zwalczy każde osłabienie
Składniki:
- sok z cytryny (z 2 sztuk)
- 3 łyżki miodu
- 100 g świeżego imbiru
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Sposób wykonania:
Dokładnie myjemy imbir, kroimy go w kostkę i wrzucamy do kielicha blendera.Następnie, dodajemy do niego pozostałe składniki i dokładnie je miksujemy na gładką masę. Powstałą pastę przekładamy do słoika, zakręcamy i przechowujemy w lodówce przez ok 1 -2.
Najlepsze newsy:
- Siłownie nie zostaną w pełni zamknięte. Dwie grupy Polaków wyłączone spod zakazu korzystania
- "Wielki ból i smutek". Poważany przez wielu przegrał walkę z chorobą
- Potwierdzone. Krzysztof Krawczyk żegna się z fanami. Zły stan zdrowia sprawił, że był zmuszony przejść na specjalną dietę.
- Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką
- Ogrom ludzi robi źle. Pierogi wrzuca się na wrzątek czy do zimnej wody?
- Nie żyje legendarny aktor znany z największych hitów TVP. Przyjaciele przekazali druzgocącą wiadomość
Źródło: kulinarneprzygodygatity.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł