Izabela JanachowskaYoutube - Fragment - Wedding Dream Izabela Janachowska

Izabela Janachowska proponuje na weselne menu bardzo nietypową zupę. Można się mocno zdziwić

Izabela Janachowska o weselach i ślubach wie wszystko. Tym razem proponuje złamanie weselnej tradycji kulinarnej poprzez podanie biesiadnikom nietypowej zupy, która zazwyczaj gości na hiszpańskich przyjęciach. Sprawdź czy wyobrażasz ją sobie na naszych stołach podczas przyjęcia weselnego.

Izabela Janachowska to ekspertka w dziedzinie przyjęć weselnych. Na swoim kanale na Youtube - Dream Wedding porusza najbardziej interesujące tematy dotyczące ślubów oraz wesel. Jako profesjonalna planerka wesel Izabela dotyka najróżniejszych materii okołoweselnych i tym razem padło na kulinaria. Tradycyjne zupy podane na polskim przyjęciu to przede wszystkim: rosół, flaki czy żurek. Są to zupy tłuste, konkretne, idealnie nadają się jako podłoże do wysokoprocentowej zabawy. Izabela Janachowska proponuje jednak małą rewolucję na talerzu, którą można pokochać, zwłaszcza jeśli wesele odbywa się latem w bardzo gorący dzień. Co to za zupa i jak ją przygotować?

Starła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotąStarła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotąCzytaj dalej

Izabela Janachowska podpowiada jak zadziwić gości niezwykłą zupą

Zupa, o której mowa to gazpacho. Od tradycyjnych zup różni się przede wszystkim temperaturą podania - na talerzach ląduje mocno schłodzona. Wyglądem oraz smakiem najbliżej jej do naszej polskiej pomidorówki, a charakterem do chłodnika. Jak sama Izabela Janachowska gazpacho to propozycja zupełnie nieoklepana i na pewno goście się tego typu potrawy na stole nie spodziewają. Jeśli chcemy, by nasze wesele było oryginalne, a menu nieco bardziej nowoczesne - ta zupa sprawdzi się znakomicie. Przy okazji jest również w pełni wegetariańska, więc jeśli na weselu gościmy osoby nie jedzące mięsa, możemy ją śmiało serwować.

Dzisiaj grzeje:

Z czego zrobione jest gazpacho i jak je przygotować?

Tradycyjnie gazpacho składa się ze świeżych warzyw, zblendowanych i mocno schłodzonych. Głównym składnikiem są dobrej jakości pomidory, a do nich dodajemy ogórki oraz świeżą paprykę i cebulę. Pomidory musimy obrać w taki sposób, aby nie miały skórki oraz nasion. Do tego wrzucamy paprykę oraz obrane ogórki, cebulę, sok z limonki, chilli, ocet winny oliwę oraz porwaną na kawałki bagietkę. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę chłodzimy co najmniej przez 2 godziny w lodówce. Podajemy z grzankami bądź serem feta. Zupa jest orzeźwiająca i smakowita, a konsystencja nieco rzadsza niż u innych zup kremów.

Najlepsze newsy:

Źródło: kwestiasmaku, Youtube.com/Wedding Dream Izabela Janachowska

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł