jajka z ziemniakamiYouTube.com/Kotlet.tv

Niestety, pod żadnym pozorem nie wolno łączyć jajek sadzonych z ziemniakami. Konsekwencje są ogromne

Jajka sadzone z ziemniakami są jednym z naszych ulubionych dań. Okazuje się, że ich połączenie na talerzu może być dla nas szkodliwe. Są pyszne, ale lepiej przestać łączyć jajka i ziemniaki, konsekwencje mogą być ogromne.

Jajka jako składnik pożywnego posiłku znane są od dawna. Duża zawartośc dobrze przyswajalnego białka i minerałów jest dla nas zbawienna. Jednak ziemniaki mogą to wszystko zniszczyć.

10 najbardziej niesamowitych właściwości ogórków kiszonych. Miałeś pojęcie?10 najbardziej niesamowitych właściwości ogórków kiszonych. Miałeś pojęcie?Czytaj dalej

Jajka z ziemniakami to szkodliwe połączenie

Jajka sadzone, ziemniaki z koperkiem i zmrożony kefir są daniem, które na obiad Polacy jedzą od dziesiątek lat. Mało kto wie jednak, że spożywając takie połączenie szkodzi swojemu zdrowiu. Wszystko przez szczawiany, związki występujące w ziemniakach. Są bardzo szkodliwe dla osób, które maja problemy z nerkami lub układem trawiennym. Przyczyniają się do tworzenia kamieni nerkowych oraz zmniejszonej wchłanialności wartości odżywczych.

Podanie jajek wraz z ziemniakami niweczy cały trud naszych jelit w przyswajaniu substancji z jajek. Szczawiany bowiem, hamują przyswajalność między innymi żelaza oraz wapnia, czyli najważniejszych składników jajek. Tym samym świadomie blokujemy największe dobro z jajek i jemy je całkowicie na darmo.

Dzisiaj grzeje: 1. Osłupiające, wystarczy przez 7 dni pić sok z kiszonej kapusty. 2 dnia widać powalający efekt

2. Stan wyjątkowy w kolejnych dwóch krajach. Blisko Polski, kontrole na granicach

Niestety, wiele innych produktów, które stanowią duży element naszej diety, również zawiera szczawiany. Niektóre owoce, kakao, herbata czy pszenica, to tylko niektóre z nich. Należy się zastanowić, czy smak niektórych posiłków rekompensuje nam ich szkodliwość.

Dla ludzi z chorymi nerkami oraz układem trawiennym zaleca sie zrezygnowanie z diety wysokobiałkowej, ponieważ ta także zawiera w sobie duże ilości szkodliwych szczawianów. Dieta bogata w sól oraz w sok z cytryny wzmaga negatywne działanie szczawianów, więc powinniśmy korzystać z nich z umiarem. Zdrowie jest bowiem najważniejsze.

Najlepsze newsy:

          1. GIS: Polska uznana za kraj transmisyjny koronawirusa. Ważniejsze od ogłoszenia pandemii
          2. Tata zarażonej koronawirusem dziewczynki złamał kwarantannę. Powód nie mieści się w głowie
          3. Receptura na miksturę z czosnku, octu jabłkowego i miodu. Działa 10 razy silniej niż antybiotyk?
          4. Odżywka za 50 groszy sprawia, że kwiaty rosną jak szalone. Masz ją w kuchni
          5. Zakwas z buraków bije rekordy popularności. Niweluje ogromną ilość strasznych chorób
          6. COVID-19 to choroba szczególnie niebezpieczna dla seniorów. Mimo to, 103-latce udało się ją pokonać

Źródło: fakt.pl

Następny artykuł