Jajka po japońsku zrobią furorę wśród domownikówPixabay / Pexels

Masz już dość jajecznicy i sadzonych na śniadanie? Wypróbuj koniecznie jajka po japońsku, zaskoczą cię niesamowitym smakiem

Jajka są jednym z najbardziej podstawowych produktów śniadaniowych. Klasyczna jajecznica każdemu może się jednak przejeść. Tym razem warto postawić na jajka po japońsku. Przepis jest trywialny, a smak na długo pozostaje w pamięci. Takie śniadanie zaskoczy domowników.

Śniadanie i jajka są ze sobą ściśle powiązane. Często jadamy je w sadzonej odsłonie. Popularnością cieszą się również jajka na miękko lub na twardo. Możliwości ich przygotowania jest naprawdę wiele. Jednak japońskie wydanie jajek bije pozostałe przepisy na głowę.

68-letnia Irena przeszła ogromną metamorfozę, teraz figury mogą pozazdrościć jej nastolatki. Wiadomo jaką dietę stosuje, fenomenalne efekty68-letnia Irena przeszła ogromną metamorfozę, teraz figury mogą pozazdrościć jej nastolatki. Wiadomo jaką dietę stosuje, fenomenalne efektyCzytaj dalej

Jajka w japońskiej odsłonie podbiją serca domowników

Nie da się ukryć, że jajka są w kuchni prawdziwą klasyką. Ciężko znaleźć osobę, która wzgardziłaby śniadaniem na ich bazie. Tym razem możesz przekonać się jak przyrządzić jajka po japońsku. Nawet najbardziej wybredni spośród smakoszy nie będą w stanie się im oprzeć.

Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się, że jajka łatwo przekształcić w wyśmienity przysmak. Jakiś czas temu przedstawialiśmy przepis na pastę jajeczną według Magdy Gessler. Orientalne wydanie jajek może przyprawić o szybsze bicie serca. Przysmak jest bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebne nam będą jajka, chochla oraz garnek.

Dzisiaj grzeje:

  1. Tysiące osób bez prądu, ulice jak rzeki, zalane domy. Dramatyczne zdjęcia z Polski
  2. Krzysztof Cugowski narzekał na żenującą kwotę swojej emerytury, która nie starczy nawet na jedzenie. W Budce Suflera zarabiał nawet 200 tysięcy miesięczne
  3. WHO podało nowe wytyczne dotyczące noszenia maseczek. Jedna grupa nie powinna ich nosić

Przepis na jajka po japońsku zaskakuje prostotą

Na początku musimy zagotować w garnku niewielką ilość wody. Jej poziom powinien wynosić ok 4 cm. Następnie jajko rozbijamy i przelewany do chochli. Opuszczamy ją na wrzątek tak, aby nie napełniła się wodą. Kiedy białko już się zetnie, wówczas powoli zanurzamy chochlę w wodzie. Jajko podważamy, powinno swobodnie pływać w gorącej wodzie. Gotujemy je jeszcze przez kilka minut. Osoby, które wolą jajka na miękko mogą gotować je cały czas na chochli przez 2 minuty. Wyborne śniadanie jest już niemal gotowe. Wystarczy, że doprawisz jajka solą i pieprzem. Najlepiej smakują z chrupiącym pieczywem.

Jajka po japońsku są hitem

Flickr / Kai Hendry

Kanapkę z serem popijasz pyszną kawą? Poważny błąd, nigdy więcej tak nie róbKanapkę z serem popijasz pyszną kawą? Poważny błąd, nigdy więcej tak nie róbCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Joanna Senyszyn ujawniła, co krzyczeli do niej politycy PiS. Skandaliczne słowa
  2. W rajskim kurorcie doszło do dramatu, 30 mężczyzn nie mogło się powstrzymać. "Zbrodnia przeciwko samej ludzkości"
  3. Wyjął 100 zł i chciał zapłacić za zakupy. Kasjerka spojrzała na banknot i zamarła, od razu wezwała policję
  4. Tylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut oka
  5. Soczysta surówka z cukinii i marchewki świetnie sprawdzi się w upały. Zrobisz ją w parę chwil, a zasmakuje wszystkim
  6. Niemcy pogrążone w żałobie. Uwielbiana gwiazda zmarła w trakcie snu, miała tylko 40 lat

Źródło: Webniusy

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł