Jajka gotuj z cytryną, efekt powalaYouTube.com/ Gotuj z Maszką

Nigdy nie zapominaj wrzucić plasterka cytryny do gotujących się jajek. Raz zastosujesz trik i już nigdy z niego nie zrezygnujesz, bo działa wspaniale

Jajka gotujesz w samej wodzie, bez dodatku jednego plasterka cytryny? Lepiej zmienić nawyk, ponieważ trik z cytryną działa wspaniale, już nigdy z niego nie zrezygnujesz. Wystarczy, że raz go wykonasz, a przekonasz się, że warto dodawać cytrynę do gotującej się wody.

Jajka gotowane w zwykłej wodzie są smaczne, ponieważ ciężko nie lubić ich smaku oraz faktury. Jednak dodatek cytryny sprawia, że nabierają kompletnie nowych właściwości i jakości. Szczególną różnicę odczujesz wtedy, kiedy będziesz je obierać. Sprawdź sam dlaczego warto dodać cytrynę do wody.

Dniówka za pracę przy zbiorze truskawek jest astronomiczna. Niestety, Polacy nie chcą iść do pracy w poluDniówka za pracę przy zbiorze truskawek jest astronomiczna. Niestety, Polacy nie chcą iść do pracy w poluCzytaj dalej

Jajka gotuj w wodzie z dodatkiem jednego plastra cytryny - efekt jest niebywały, aż ciężko w niego uwierzyć

Gotujemy je praktycznie codziennie, aby zrobić z nich różne potrawy. Jajka na twardo lub na miękko, jajka do sałatek czy na kanapki, opcji jest naprawdę sporo, jednak w praktycznie każdym ze sposobów użycia jajek, wymagana jest jedna czynność. Obranie ich ze skorupek, które, choć są jadalne, nie smakują dobrze. Jest wiele trików, aby obrać je szybko i bezstratnie, jednak jest jeden sposób, który daje pewność sukcesu. Wystarczy do gotującej się wody wrzucić plasterek cytryny.

Dzisiaj grzeje:

  1. Są ze sobą od 13 lat, mało kto wie kim jest partnerka syna Magdy Gessler. Wyjawił rodzinną tajemnicę, fani zaniemówili
  2. Rząd wprowadza nowe zasady dotyczące urlopów. Możesz nie doczekać się wakacji wtedy, kiedy planujesz

Cytryna ułatwi obranie jajka, ponieważ łatwiej będzie z niego schodziła skorupka, przy okazji nie będziemy rozrywać jego wnętrza. Przy okazji warto przypomnieć przez ile czasu należy gotować jajka, aby uzyskać upragniony rodzaj. Jajka gotowane przez 3 minuty mają w środku płynne żółtko, a jajka gotowane przez około 7 minut mają w pełni ścięte żółtko. Pamiętajcie, że wszystko zależy również od wielkości jajka.

Najlepsze newsy:

  1. Umarł kilka minut po godzinie 8:00, nie wygrał ostatniej walki w swoim życiu. Dotarła do nas informacja o śmierci Wacława Hryniewicza
  2. Krzysztof Jackowski zdradził, co czeka Polaków w najbliższych miesiącach. Niestety, nie ma dla nas dobrych wiadomości
  3. Prawie nikt nie potrafi rozpoznać na zdjęciu, pod którym numerem jest najzdrowsze żółtko. Mylą się niemal wszyscy
  4. 1 łyżeczka miodu przed snem pomaga nawet w zaawansowanych przypadkach. 6 powodów, by zjeść miód przed pójściem spać
  5. Dostaniesz kosmiczne pieniądze za 1 dzień pracy. Ogromna dniówka za zbieranie jagód i innych sezonowych owoców
  6. Zagrożenie prawie w całej Polsce, bezpieczne tylko kilka regionów. Trzeba bardzo uważać

Źródło: dompelenpomyslow.pl

Następny artykuł