Jajka w wyjątkowym wydaniuScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Bruno Albouze

Chrupiące jajka w panierce stały się hitem Internetu. Robi się je parę chwil, a smakują i wyglądają fenomenalnie

Jajka są bez dwóch zdań jednym z najbardziej powszechnych produktów spożywczych. Często goszczą na naszych stołach podczas śniadania i bywają istotnym elementem wielu dań. Sposobów na ich przygotowanie jest ogrom. Jednak ostatnio zainteresowanie wzbudzają jajka w panierce. Jak je przygotować?

Jajka w panierce to absolutny kulinarny szlagier. Chrupiące z wierzchu i niezwykle soczyste w środku. Nawet najbardziej wymagający smakosze nie będą mogli ukryć zachwytu. Jajka w takiej formie mogłyby wydawać się trudne w przygotowaniu. Jednak przepis jest trywialny.

Zdesperowany wszedł do Biedronki i zaczął pakować jak leci. Przyłapali go pracownicy, gdy zobaczyli, jakie rzeczy ma w torbach, oniemieliZdesperowany wszedł do Biedronki i zaczął pakować jak leci. Przyłapali go pracownicy, gdy zobaczyli, jakie rzeczy ma w torbach, oniemieliCzytaj dalej

Wyjątkowe jajka, które nie sposób zapomnieć

Mało kto spodziewałby się, że jajka w tym wydaniu mogą być proste w przygotowaniu. Niezwykle smakowita propozycja kulinarna podbija serca Internautów. Coraz częściej można natknąć się na głosy zachwytu nad jajkami w panierce. Jakich składników będziemy potrzebowali?

  • jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej lub masło
  • sól oraz pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Media właśnie potwierdziły, rozstali się po 13 latach związku. Już mówią o nowej miłości
  2. Joanna Opozda zakasowała wszystkie inne celebrytki. Zdjęcie z Grecji zapiera dech, wygląda jak Afrodyta
  3. Aż 90% Polaków ma jej niedobór, a konsekwencje mogą być opłakane. Podajemy, w jakich produktach jest jej najwięcej

Jajka w panierce, które pokochają domownicy

Na początku jajka gotujemy na miękko i obieramy je ze skorupki. Możemy też przygotować je po benedyktyńsku. Musimy wówczas uważać, aby zachowały jednolity kształt. Jedno jajko roztrzepujemy. Dodajemy do niego szczyptę soli i pieprzu. Na talerzach lub miskach wysypujemy osobno bułkę tartą i mąkę. Przygotowane jajka obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanej masie jajecznej i w bułce tartej. Smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Co jakiś czas jajka przewracamy na drugą stronę. Kiedy staną się złociste, wówczas są już gotowe. Przepis na podobne jajka można znaleźć na YouTube na kanale Bruno Albouze.

7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultat7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultatCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Wchodzi kolejny dodatek, tym razem 1500 zł miesięcznie. Wiceminister właśnie potwierdził
  2. Lekarze byli przekonani, że wyleczyli 10-latka. Rodzice proszą o pomoc
  3. Polacy uwielbiają dolewać ją do kawy, skutki mogą być fatalne. Zamiast niej lepiej dodać 1 łyżeczkę produktu, który każdy ma w kuchni
  4. Marysia kupiła przedziwne pierogi w Biedronce. Podgrzała je i oniemiała
  5. Karolina Szostak "niknie w oczach". Sama skóra i kości, jest na kontrowersyjnej diecie
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródło: O2

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł