Kabaczki ze słoika smakują obłędnie.youtube/Uwaga Babcia Gotuje

Kabaczki w słodko-kwaśnej zalewie strącą z podium ogórki kiszone. Lekko pikantny smak świetnie podkreśli smak mięsa

Kabaczki można przyrządzić na niemal milion sposobów i w każdej wersji smakują wyjątkowo. Okazuje się, że marynowane warzywa w lekko pikantnej wersji smakują tak obłędnie, że w mgnieniu oka będą znikać z talerzy. Radzimy, jak przyrządzić je w aromatycznej zalewie, by przygotować idealny dodatek do wszelkich mięs i dań obiadowych.

Kabaczki marynowane świetnie sprawdzą się zarówno na kanapkach, jak i we wszelkich sałatkach, które podamy do obiadu zimą. Młode warzywa świetnie smakują nie tylko wtedy, gdy udusimy je na patelni i podlejemy pomidorowym sosem. Najwięksi miłośnicy kabaczków chętnie zamykają je w słoiku, by cieszyć się ich smakiem także jesienią i zimą, gdy znikną one z bazarów i warzywniaków.

Pilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaPilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaCzytaj dalej

Kabaczki ze słoika mogą konkurować nawet z uwielbianymi ogórkami kiszonymi. Słodko-kwaśna zalewa idealnie podkreśla ich smak

Kabaczki marynowane z dodatkiem aromatycznego kopru, chrzanu i lekko słodkiej zalewy zrobią furorę w kuchni. Lekko chrupiące warzywa zyskują z zalewy całe bogactwo przepysznych smaków - od lekko octowego po słodki. Dodatek typowych przypraw dorzucanych do ogórków kiszonych daje zaś nutę znaną z klasycznych ogórków kiszonych. By jednak przekonać się, jak pyszne są kabaczki przygotowane w ten sposób, trzeba po prostu ich spróbować.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kupowany w Lidlu, Biedronce, Auchan i innych napój wywołuje ogromne zmiany w organizmie. Co się dzieje 60 minut po jego spożyciu?
  2. Porażające wieści dla kierowców, rząd wysuwa najcięższe działa. Mandaty mają wzrosnąć nawet 10 razy

Składniki na 8 litrowych słoików:

        • 5 kg młodych kabaczków,
        • 2-3 baldachy kopru z nasionami,
        • 7-8 liści chrzanu lub korzeń pokrojony na 8 części,
        • 2 główki czosnku,
        • 1,5-2 łyżeczki pieprzu czarnego w ziarnach,
        • 2 łyżki octu 10% na każdy słoik,
        • zalewa: łyżka soli i 1,5 łyżki cukru na 1 l wrzącej wody.

Przygotowanie:

      1. Kabaczki myjemy, odcinamy łodygi i kroimy na plastry o grubości ok. 2 cm.
      2. Na dno każdego słoika wkładamy koper, do 3 ząbków czosnku, chrzan i kilka ziarenek pieprzu. Ciasno układamy na nich pokrojone kabaczki.
      3. Każdy słoik uzupełniamy wrzątkiem i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie wylewamy wrzątek do garnka, uzupełniamy go wrzącą wodą do 3 l, dodajemy sól i cukier, zagotowujemy.
      4. Do każdego słoika ze sparzonymi warzywami dodajemy po 2 łyżki octu i zalewamy roztworem z solą i cukrem.
      5. Słoiki zamykamy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.
      6. Przechwujemy w piwnicy lub pomieszczeniu o niższej i stałej temperaturze.

Najlepsze newsy:

  1. Zadziwiające plany akcji służb. Szczegóły fikcyjnego "porwania" Andrzeja Dudy trafiły do sieci
  2. Aktorka popularnego na całym świecie serialu zaginęła. Jej 4-letni synek dryfował po jeziorze
  3. Jest sposób, jeszcze zdążysz nieziemsko powiększyć plony pomidorów. Wystarczy je nawozić bajecznie prostymi roztworami
  4. Lasy Państwowe wprowadziły 4 obostrzenia. Niebywale ważny komunikat dla wszystkich grzybiarzy
  5. Dodał masło do kawy. Świat oszalał na jej punkcie, zalety wręcz zwalają z nóg
  6. Na kogo zagłosuje Bartosz Kurek w wyborach prezydenckich? Padły wymowne słowa

Źródło: beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł