Kapusta z pysznym farszem według Magdy Gesslerpixabay.com/ulleo, instagram.com/@magdagessler_official

Polacy złapią się za głowy. Wyszło na jaw co Gessler wkłada do kapusty robiąc gołąbki

Kapusta z niebywałym farszem - tak robi gołąbki popularna gwiazda TVN-u. Znana restauratorka dodaje do ich wnętrza składnik, jaki wielu Polakom nawet się nie śni. Efekt końcowy jest zaskakująco pyszny.

Każdy, kto choć raz spróbował jak smakuje tradycyjna kapusta z farszem, nie może przestać o niej myśleć. Pyszne wnętrze, delikatne liście kapusty i aromatyczny sos sprawiają, że dzień od razu staje się piękniejszy. Nie zgadniesz jednak co w gołąbki wkłada Magda Gessler.

Choruje na nią 4 miliony Polaków rocznie, wielu znosi ją fatalnie. Cudowny syrop z czosnku pomaga w zwalczaniu chorobyChoruje na nią 4 miliony Polaków rocznie, wielu znosi ją fatalnie. Cudowny syrop z czosnku pomaga w zwalczaniu chorobyCzytaj dalej

Kapusta z farszem Magdy Gessler - ciężko się od niej oderwać

Gołąbki są bardzo ciekawą potrawą. Ich złożoność jest na tyle wystarczająca, że nie potrzebujemy żadnych dodatkowych składników, takich jak surówka, ziemniaki czy makaron - choć oczywiście wraz z puree są znacznie lepsze. Ryż, mięso, kapusta i sos są jednak odpowiednio sycące same w sobie.

Przepisów na tę potrawę jest bardzo wiele. Z gołąbkami jest podobnie jak z rosołem. Każda rodzina ma delikatnie zmodyfikowaną recepturę, która najbardziej trafia w ich kubki smakowe. Nie inaczej jest z Magdą Gessler, która mocno odeszła od klasyki.

W wnętrzu gołąbka spod jej ręki nie znajdziemy bowiem mięsa wieprzowego. Magda postanowiła zaskoczyć wszystkich i wprowadzić kolosalną zmianę. Co dodaje znana i lubiana znawczyni kuchni?

Dzisiaj grzeje:

  1. Polacy masowo popełniają kilka błędów w przygotowaniu ciasta na pierogi. Szkoda, bo tak łatwo ich uniknąć
  2. RMF: Gigantyczny chaos w Europie. Polacy również mogą mieć poważne kłopoty, szczególnie na granicach
  3. Krzysztof Krawczyk przyjął ostatnie namaszczenie. Żona potwierdziła, że jakiś czas temu artysta był na specjalnej diecie, ale nie uchroniła go ona przed operacją

Jej wybór padł na filet z dorsza, który przygotowuje dokładnie tak samo jak zwykłe mięso. Wypełniaczem nie jest także ryż, który zazwyczaj znajduje się w przepisie. Gessler dodaje do środka kaszę jęczmienną. Jeśli jesteście ciekawi jak smakuje jej pomysł, zróbcie go wedle poniższych zaleceń.

Przepis na gołąbki Magdy Gessler

Składniki:

  • kapusta włoska 1 szt.
  • filet z dorsza 0,7 kg
  • kasza jęczmienna 200 gram
  • cebula biała 5 szt
  • rosół 1 litr
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Zacznij od oprawienia ryby. Jeśli na filecie znajdują się jakieś niedoskonałości, wykrój je. Następnie przemyj filet, osusz ręcznikiem papierowym i zmiel w młynku do mięsa. Zmielona ryba powinna mieć lekko kleistą konsystencję.

Z kapusty zerwij wierzchnie, brzydkie liście. Włóż ją do garnka z wodą, gotuj i odrywaj liście, które są wystarczająco miękkie. Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Do miski z dorszem dodaj kaszę jęczmienną, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Cebule drobno posiekaj i dodaj do ryby. Wymieszaj farsz. Liście zacznij napełniać masą tak, aby były równomiernej wielkości.

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Gołąbki ułóż ciasno w żaroodpornym naczyniu, zalej je bulionem i piecz przez 40 minut. Smacznego.

Mąż Anny Dymnej walczy o życie. Aktorka również ma problemy zdrowotne, przez które trudno jej gotować i robić ukochane przysmakiMąż Anny Dymnej walczy o życie. Aktorka również ma problemy zdrowotne, przez które trudno jej gotować i robić ukochane przysmakiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Stan był bardzo ciężki, lekarze robili co w ich mocy. Media obiegła właśnie wieść o stanie zdrowia męża Anny Dymnej
  2. Tak wyraża się Marta Manowska. Niebywałe słowa do Polaków
  3. Przez wielu uważany jest za chwast. Tymczasem niesamowicie podkręca smak niedzielnego rosołu
  4. Mąż Anny Dymnej walczy o życie. Aktorka również ma problemy zdrowotne, przez które trudno jej gotować i robić ukochane przysmaki
  5. Wyglądają jak kotlety mielone, smakują jak wyborne gołąbki. Gdy podasz je na stół, znikną w oka mgnieniu
  6. Objawy grypy i COVID-19 mogą być podobne. Istnieje jednak jedna charakterystyczna różnica, na którą warto zwrócić uwagę
  7. Mężczyzna odkrył wielki sekret PlayStation 1 po 26 latach. Nieznana wcześniej funkcja, aż ciężko uwierzyć

Źródło: doradcasmaku.pl

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł