Kapustapixabay.com

Przepis na tanie, łatwe i szybkie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną. Idealne na śniadanie, obiad i kolację

Kapusta jest warzywem, które usprawnia naszą odporność oraz kondycję zdrowotną. Rewelacyjnie sprawdzi się jako składnik w wielu potrawach. Mamy dla was przepis na placki ziemniaczane, które będą idealną propozycją na śniadanie, obiad czy kolację.

Kapusta to produkt, który powinniśmy przemycać w naszej codziennej diecie jak najczęściej. Kiszonki rewelacyjnie wpływają na pracę naszych jelit, ale i ogólną kondycję naszego organizmu. Warto więc poznać przepisy, w których kapusta będzie nieco nieoczywistym składnikiem, ale zagwarantują nam one odpowiednią jej podaż w diecie. Warto eksperymentować w kuchni, a szczególnie wtedy, kiedy możemy wzbogacać nasze dania o dodatkowe witaminy i składniki rewelacyjnej jakości.

Wyjął 500 zł i zapłacił za kiełbasę. Kasjerka wydała 490 zł reszty, spojrzała na banknot i zbladła, afera w sklepie spożywczymWyjął 500 zł i zapłacił za kiełbasę. Kasjerka wydała 490 zł reszty, spojrzała na banknot i zbladła, afera w sklepie spożywczymCzytaj dalej

Kapusta jako lek na wszystko

O fenomenalnym wpływie kiszonek na organizm mówi się bardzo dużo. To przede wszystkim aromatyczne warzywo, z którego można stworzyć wiele ciekawych dań, które będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Kapusta słynie ze swoich właściwości.

Jeśli chodzi o to, na co konkretnie wpływa kapusta - jest to przede wszystkim zapobieganie występowania anemii. Poprawia kondycję naszej krwi i ogólne wyniki. Wspomaga pracę jelit, a przede wszystkim trawienia. Pomaga usuwać z nich to, co zalega w naszym organizmie. Wiele osób zajada się nią w trakcie stosowania diet redukcyjnych, które mają zagwarantować zrzucenie zbędnych kilogramów.

Co więcej, to naturalny składnik, który działa jak lek na zniszczone włosy, paznokcie czy suchą skórę. Poprawia jej jakość i ogólny wygląd. Kiszonki to rewelacyjna opcja na zdrowy i w pełni naturalny suplement naszej diety, który z pewnością przyniesie nam same korzyści i poprawi nasz wygląd oraz samopoczucie. Kapusta słynie również z małej kaloryki, dzięki czemu możemy jeść ją bez większych ograniczeń.</p

Dzisiaj grzeje:

  1. Pierogi bez lepienia? Zasmażane ruskie na waflach robi się w parę chwil, a smakują obłędnie
  2. LOT nie wpuścił pasażerki na pokład. Powód wielu oburza, każdy podróżujący musi unikać błędu
  3. Nagłe komunikaty lada moment we wszystkich większych sklepach spożywczych. Padły znaczące daty

Placki ziemniaczane klasyką polskiej kuchni

Jest mnóstwo przepisów na placki ziemniaczane, zaczynając od samego przepisu i wykorzystanych składników, a kończąc na ich sposobie podania, dodatkach. Niektórzy preferują te na słodko, inni wersje wytrawne. Jedni wolą je z solą czy wytrawnymi sosami, inni cukrem lub słodką śmietaną.

Przeważnie placki ziemniaczane robi się z ziemniaków czy ziemniaków z dodatkiem cebuli. Warto jednak kombinować i przemycać do nich więcej warzyw, co sprawi, że posiłek będzie jeszcze bardziej wartościowy i pożywny. Wpływ warzyw na nasze zdrowie jest nieoceniony.

Kapusta kiszona i placki ziemniaczane To nietypowe połączenie, które może dziwić. Nie mniej jednak, kiszonka w tym przypadku komponuje się idealnie ze smakiem klasycznych placków ziemniaczanych. To już propozycja, która jest możliwa do podania wyłącznie na wytrawnie, ale znajdzie z pewnością mnóstwo zwolenników. Szczególnie w okresie jesiennym, kiedy warto dbać o witaminy i odporność. Prewencyjne działanie kluczem do sukcesu.

Składniki na placki ziemniaczane z kiszonką:

- 1 kg ziemniaków
- 300 gram kiszonej kapusty
- 1 duża cebula
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Następnie odlewamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Kapustę kiszoną odsączamy i siekamy na drobne kawałki. Przygotowujemy cebulę, krojąc ją w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Do dużej miski przekładamy przeciśnięte przez praskę ziemniaki, a następnie dodajemy posiekaną kapustę oraz usmażoną cebulkę. Dokładnie wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do całości wbijamy jajko i dodajemy mąkę ziemniaczaną, dokładnie przy tym mieszając. Formujemy kotlety ręką i delikatnie je spłaszczamy. Smażymy je na oleju po kilka minut z obu stron do widocznego zarumienienia. Złocisty kolor jest tym, do którego dążymy.

Mamy nadzieję, że ten sposób przygotowania placków ziemniaczanych przypadnie wam do gustu i podzielicie się tym przepisem z najbliższymi. W obecnej sytuacji, związanej z wirusem, zwiększenie podaży kiszonek w diecie może być nieocenione.

Gessler pouczyła Polaków jak robić mizerię, placki ziemniaczane i buraczki. Zastosujesz się?Gessler pouczyła Polaków jak robić mizerię, placki ziemniaczane i buraczki. Zastosujesz się?Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Od poniedziałku obowiązkowe testy na koronawirusa dla Polaków. Niespodziewanie trafiliśmy na "czerwoną listę"
  2. Sesja narzeczeńska u Pawła z "Rolnik szuka żony". Zakochani z Baśkami w tle
  3. Masz ochotę na małe co nieco? Za mniej niż 5 zł zrobisz przepyszny i zdrowy deser bez cukru, przepis jest banalnie prosty
  4. Najgorszy błąd podczas gotowania ziemniaków. Jego skutki są prawdziwym koszmarem
  5. Makłowicz zdradził swój trik na chrupiące i puszyste placki ziemniaczane. Poezja smaku, lepszych nie jedliście
  6. Nietypowe skutki pandemii koronawirusa. Szczególnie dotyczą jednej grupy osób, naukowcy już biją na alarm
  7. Nowy pomysł na dostarczanie sieci 5G. Nad naszymi głowami zaczną latać specjalne drony

Zapraszamy na naszego Instagrama

Źródło: kasiawgarach.pl

Następny artykuł