Kapusta może być jeszcze lepszaScreen filmu na kanale SkutecznieTv na Youtube

Wieczorem pokroiła 2 główki kapusty. Rano opadła jej szczęka

Kapusta ma wiele zastosowań. Gospodyni postanowiła zrobić z nią coś niesamowitego. Pokroiła dwie główki, a rano uzyskała pyszny smakołyk.

Kapusta doskonale łączy się smakiem z naszymi narodowymi potrawami. Młode ziemniaczki, kotlet schabowy i do tego kapusta - to wymarzony obiad po całym dniu pracy. Ona postanowiła zrobić coś nowego i świeżego. Nie pożałowała decyzji.

Decyzja już zapadła. Media właśnie poinformowały, że w dobie kryzysu rząd robi wielkie zakupy jedzeniowe, mowa o ogromnych kwotachDecyzja już zapadła. Media właśnie poinformowały, że w dobie kryzysu rząd robi wielkie zakupy jedzeniowe, mowa o ogromnych kwotachCzytaj dalej

Kapusta, jakiej prawdopodobnie nigdy nie widziałeś na oczy

Możemy przygotować ją na różne sposoby. Jednym z najzdrowszych jest ukiszenie jej - proces fermentacyjny sprawia, że warzywo nabiera niesamowitych właściwości prozdrowotnych.

Kapusta świetnie sprawdza się jako składnik surówek, zarówno pod postacią kiszoną, jak i surową. Niezależnie od twojego wyboru, poszatkowane liście nadają daniu chrupkości i świeżości, które w połączeniu z innymi składnikami obiadu, jest idealne.

Internautka, która prowadzi bloga rudawkuchni.pl postanowiła zrobić coś nowego. Przepis wzięła od swojej mamy, która robi tę przekąskę każdej jesieni. Smak i faktura powalają, jednak największym plusem jest czas gotowania. Ciekawy przepis na zastosowanie kapusty został udostępniony na kanale SkutecznieTv na YouTube. Wieczorem pokroiła dwie główki kapusty i poczyniła kilka prostych kroków według przepisu, nazajutrz była zachwycona efektem.

Dzisiaj grzeje:

  1. Syrop, który jak żaden inny stworzy barierę ochronną przed infekcjami i wzmocni odporność. Wystarczy dodać 1 łyżeczkę do herbaty
  2. Jest potwierdzenie, Ministerstwo ogłosiło. Chodzi o jeden region w kraju, ważna zmiana dla turystów
  3. Podjęła wyzwanie, przez 5 dni piła sok z selera. Niebywałe, jakich problemów się pozbyła

Jeśli bowiem planujesz na jutro wieczór filmowy, wystarczy że przygotujesz tę kapustę wieczorem dzień wcześniej. Poniżej prezentujemy recepturę i wykonanie krok po kroku.

Przepis na marynowaną kapustę w occie

Składniki:

  • 2-3 kg białej kapusty
  • 9 łyżek cukru
  • 1,5 litra wody
  • 200 ml octu
  • 2-3 marchewki
  • 2 łyżki soli
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu

Zacznij od przygotowania aromatycznej zalewy. Jeśli chcesz, aby kapusta miała bardziej wyrazisty smak, dodaj więcej przypraw - zbyt długie marynowanie doprowadzi do bardzo octowego i nieprzyjemnego smaku.

Do garnka wlej wodę, ocet, dodaj sól, czosnek cukier oraz pieprz. Doprowadź całość do wrzenia i odstaw do przestygnięcia. Teraz czas zająć się główkami kapusty.

Zdejmij z niej wierzchnie, brzydkie liście i potnij każą główkę na 8 części. Pamiętaj, aby wyciąć z nich głąba. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Umieść kapustę i marchewkę w wysokim naczyniu i zalej je solanką. Zakryj pojemnik folią spożywczą i schowaj na noc do lodówki. Rano konserwowa kapusta będzie gotowa. Smacznego.

Niewiarygodne jak zwykłe ziemniaki mogą poprawić wygląd Twoich roślin. Kwiaty rosną jak na drożdżach, stosuj trik szczególnie zimąNiewiarygodne jak zwykłe ziemniaki mogą poprawić wygląd Twoich roślin. Kwiaty rosną jak na drożdżach, stosuj trik szczególnie zimąCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jedna grupa Polaków otrzyma od stycznia dodatkowe 500 złotych. Minister podjął decyzję
  2. Zapowiedziano kontrole 3788 gospodarstw. Dziś pojawił się apel o pilne zawieszenie
  3. Zamówił kanapkę z McDonald's, miała być bez sałaty, której nienawidzi. Gdy zobaczył swoje zamówienie, od razu złapał za aparat
  4. Najlepszy farsz na pierogi zrobisz z mięsa z rosołu. Nie ma doskonalszej receptury
  5. Spojrzał na mięso kupione w Biedronce i zbladł. Wszystko nagrał i zdemaskował oszustwo
  6. Nie żyje 56-latek. Szpital odmówił przyjęcia pacjenta
  7. Koniec marzeń o powrocie na Księżyc? Joe Biden ma inne priorytety

Źródło: rudawkuchni.p

Zapraszamy na naszego Instagrama

Następny artykuł