Kapusta idealnie pasuje do takiego kurczakafacebook.com/Sklep-ulWiertników-2-Piechcin

Udka pieczone z kapustą wychodzą delikatne, mięciutkie, smakują jak ambrozja. Przepis jest prześwietny

Kapusta jest doskonałym dodatkiem do pieczonych udek z kurczaka. Dzięki niej wychodzą delikatne i mięciutkie - dosłownie same odchodzą od kości. Poniżej prezentujemy doskonały przepis.

Kapusta może być nie tylko kiszona lub w bigosie. Idealnym sposobem wykorzystania zalegającej w lodówce główki kapusty jest przygotowanie poniższych pieczonych udek z kurczaka. Jeśli dbasz o linię, bez problemowo możesz zamienić je na udka z indyka. Niezależnie od tego na jaki rodzaj mięsa padnie twój wybór, zobaczysz, że posiłek będzie przepyszny - mięso będzie tak delikatne, że dosłownie rozpływa się w ustach.

5 minut i ani chwili dłużej, najszybsze ciasto na świecie. Wygląda niczym z najlepszej cukierni, a smak zachwyca5 minut i ani chwili dłużej, najszybsze ciasto na świecie. Wygląda niczym z najlepszej cukierni, a smak zachwycaCzytaj dalej

Kapusta jako dodatek do pieczonych udek spisuje się na medal

Aby nasycić się tym daniem nie potrzebujesz niczego więcej - kurczak z kapustą i dodatkami jest tak sycący, że po obiedzie będziesz musiał iść na drzemkę. Jeśli jednak chcesz rozłożyć sobie przyjemność na więcej posiłków i dodać do kurczaka coś jeszcze, idealnie sprawdzą się najzwyklejsze tłuczone ziemniaki z mlekiem lub śmietaną i masłem. Takie danie wcale nie musi być poprzedzone zupą, ponieważ jest go zbyt dużo.

Dzisiaj grzeje:

  1. Mamy najcudowniejsze zdjęcie ze ślubu Wojciechowskiej. Podróżniczka często ujawnia kulinarne sekrety odwiedzanych miejsc
  2. TVN informuje: rząd chce wprowadzić godzinę policyjną dla części kraju. Za granicą jest tragicznie
  3. Fani wstrzymali oddech, ukochany aktor zmienił się nie do poznania, wygląda jak inny człowiek. Wyznał głęboko skrywany sekret swojej diety

Składniki:

  • 12 udek z kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg białej kapusty
  • 2 marchewki
  • Duża łyżka masła
  • sól, pieprz
  • papryka czerwona
  • przecier pomidorowy
  • olej słonecznikowy

Przygotowanie:

  1. Kurczaka osusz i posmaruj masłem zmieszanym z przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i suszona papryką słodką. Odstaw go do lodówki na jedną noc.
  2. Kapustę, marchewkę i cebulę zetrzyj lub poszatkuj na cienkie paseczki. Włóż je do rękawa do pieczenia.
  3. Na warzywa wyłóż mięso, pomiędzy które należy włożyć kawałki czosnku.
  4. Zamknij rękaw tak, aby miał sporo luzu.
  5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  6. Włóż kurczaka do piekarnika i piecz przez 45 minut.
  7. Podawaj gdy jest jeszcze bardzo gorący.
Zauważyłeś objaw związany z apetytem? Niestety, możesz mieć koronawirusa, eksperci biją na alarmZauważyłeś objaw związany z apetytem? Niestety, możesz mieć koronawirusa, eksperci biją na alarmCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Masowe akcje ściągania opłat za abonament RTV. Mają nowy sposób na dopadnięcie tych, którzy nie płacą
  2. Czy jesteście za likwidacją KRUS? Niektórzy twierdzą, że jest niepotrzebny
  3. 90% Polek psuje mizerię robiąc 1 błąd. Ujawniamy "magiczną" sztuczkę babć, dzięki niej smakuje bajecznie
  4. Pieczenie ciasta "mleczna dziewczyna" trwa tylko 7 minut. Cudowny przepis podbija sieć
  5. Koniec z Bożym Narodzeniem jakie znamy, pojawiły się nowe wytyczne. Ludzie nie kryją wściekłości
  6. Już niedługo obostrzenia mogą zostać rozszerzone. Rzecznik rządu zapowiada
  7. Stan Elżbiety Zapendowskiej już się nie poprawi. Niestety, nie odzyska wzroku

Źródło: babcineprzepisy.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł