Kapusta duszona będzie pyszna i zdrowa, jeśli przygotujemy ją w pewien sposób.screen z kanału SkutecznieTv/Youtube

Niesamowite, jak cenna jest duszona kapusta. Zdradzamy najlepszy przepis, który zawsze się udaje

Kapusta pozostaje jednym z najcenniejszych warzyw w kuchni polskiej. Chętnie gotujemy z niej wszelkie bigosy, kapuśniaki czy siekamy drobno, by przygotować obłędne surówki. Najwięksi smakosze wyjątkowo cenią sobie kapustę duszoną. Polecamy świetny sposób na przygotowanie potrawy.

Kapusta smakuje cudownie, gdy chwilę poddusimy ją z ulubionymi dodatkami. Potrawa jest niezwykle uniwersalna - możemy dodać do warzywa jedynie koperek, pomidory i nieco mąki. Jeśli jednak uwielbiamy mięso i chcemy, by danie było bardziej sycące, nic nie stoi na przeszkodzi, aby wzbogacić je o wędzoną kiełbasę, grzyby czy ziemniaki. Bez względu na to warto jednak wiedzieć, jak przygotować bazę, by kapusta była jednocześnie smaczna i zdrowa.

Tylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut okaTylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut okaCzytaj dalej

Kapusta duszona będzie pełna witamin, jeśli przyrządzimy ją w odpowiedni sposób

Kapusta jest niezwykle cenna, jeśli chodzi dostarczenie nam wielu cennych składników odżywczych. Częste spożywanie warzywa niesamowicie wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że poziom cholesterolu utrzymuje się w normie i poprawia funkcjonowanie układu nerwowego. Poza tym kapusta zawiera też wiele witamin - jest dobrym źródłem witaminy C, B, A, E i K. By jednak tak się stało, wybierajmy odpowiednio twarde warzywo o jasnozielonych liściach.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dziś Polaków czeka ogromna zmiana. W całym kraju zaskoczenie
  2. Nocą wyciągnęły jedzenie ze śmietnika supermarketu. Właśnie wydano wyrok, zostały surowo ukarane
  3. Polacy czekają na niedzielę handlową w sierpniu. Gdzie dzisiaj zrobimy zakupy?

Kapusta zachowa większość cennych składników, jeśli będziemy ją dusić we właściwy sposób. Na początku przez chwilę smażymy pokrojoną na drobne kawałki marchewkę i cebulę - wystarczy, że warzywa nabiorą lekko złotego koloru. Następnie dorzucamy poszatkowaną kapustę i smażymy przez około 5 minut. Po tym czasie dodajemy odrobinę wody i pomidory lub pastę pomidorową. Kapustę dusimy około 40 minut, ale młode warzywo będzie gotowe już po kwadransie. Prezentowaną potrawę przygotowano na kanale na Youtubie SkutecznieTV.

Klienci sklepów czekają z zapartym tchem, niedługo nie zrobią zakupów w dotychczasowy sposób.Klienci sklepów czekają z zapartym tchem, niedługo nie zrobią zakupów w dotychczasowy sposób.Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Ostra awantura na antenie Studio Polska w TVP. Poseł PiS zaczął grozić pozwem, jeśli posłanka nie przeprosi
  2. Nie żyje 9 osób i jest wielu rannych. Mrożący krew w żyłach wypadek na południu Polski
  3. Ciasto na wyjątkowo gorące dni, bez pieczenia. Ekspresowy śmietanowiec na zimno zrobi furorę w twoim domu
  4. Mało kto się spodziewał, Lidl właśnie potwierdził niesamowitą wiadomość. Wszyscy klienci docenią
  5. Okrasa zdradził swój sekret na przepyszne ogórki małosolne, sam dowiedział się od mamy. Zdziwicie się, jakie rzeczy do nich dodaje
  6. Dwa razy leżał na deskach, ale wstał i dokonał potwornej zemsty. Nieprzytomny rywal bezwładnie runął na matę (WIDEO)

Źródło: Grażynka Gotuje

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł