Kiszona kapusta w ogromnych ilościachfacebook.com

Szacunek, pani Dorota nie kupuje, sama robi 50 kg kapusty kiszonej. 3 kroki i gotowe

Kapusta kiszona w sklepie nie jest najlepszej jakości. Z tego powodu pani Dorota robi ją całkowicie samodzielnie. Znamy jej sposób na 50 kg pysznej kiszonki, wystarczą 3 kroki.

Kapusta kiszona ma wyjątkowe właściwości. Jak każda kiszonka jest naturalnym probiotykiem, a więc zalecana jest szczególnie teraz w okresie wzmożonych zachorowań na przeziębienie i grypę. W tym czasie organizm jest atakowany przez mnóstwo drobnoustrojów, więc warto wspomóc naturalną florę bakteryjną w utrzymaniu odpowiedniego ładu. Pani Dorota zna świetny sposób na jednorazowe ukiszenie aż 50 kilogramów kapusty, opracowała niesamowitą metodę.

Meteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddechMeteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddechCzytaj dalej

Kapusta kiszona w hurtowych ilościach wprost z rąk pani Doroty

Kiszona kapusta zawiera w sobie ogromna ilość witaminy C. Kwas askorbinowy bierze udział w całej gamie procesów zachodzących w organizmie, jednak najważniejszy polega na usprawnieniu działania systemu odpornościowego. Chłód i deszcz sprzyja rozwojowi nieprzyjemnych chorób, a tak przygotowana kapusta sprawi, że żadna bakteria ani wirus nie będzie ci straszny.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niestety, mamy fatalne wiadomości. Dziś ostatni dzień, pojawiły się niepokojące ostrzeżenia
  2. Jerzy Stuhr z synem i wnukiem wybrali się na górską wycieczkę. Fani są pod wrażeniem ich wspólnego zdjęcia
  3. Tylko łyżka, nie mniej ni więcej i wyjdą najlepsze pod słońcem kotlety mielone

Dodatkowo taka domowa kiszonka składa się jedynie ze składników, co do których ma się 100% pewność, że są naturalne i faktycznie zdrowe. W sklepowych gotowych kiszonkach często dodawany jest ocet w celu przyspieszenia procesu kiszenia, co niweluje pozytywne właściwości produktu. Jak w takim razie pani Dorota daje radę przygotować tak ogromne ilości kapusty?

Aby tego dokonać należy być w posiadaniu dużej beczki z atestem do kontaktu z żywnością. Następnie wystarczy kupić 50 kg kapusty, oczyścić ją z zewnętrznych liści, wyciąć głąby i posiekać w cienkie paski. Dalej kupić 5 kilogramów marchewki, umyć pod wodą, obrać i poszatkować na cienkie paseczki. Do beczki dodać kapustę i marchewkę i zasypać 1 kilogramem niejodowanej soli. Ubić całość specjalnym drewnianym tłuczkiem, aż kapusta zmięknie i odstawić do ukiszenia.

W taki sposób można cieszyć się ogromnym, prawdopodobnie całorocznym, zapasem kiszonej kapusty. A jaki jest twój przepis? Daj znać w komentarzach.

Niewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzutyNiewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzutyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Rydzyk z ogromną dotacją jeszcze w tym roku. Dostanie 64,4 mln zł, już wiemy na co
  2. Lekarze stwierdzili, że nie mogą jej pomóc. Rodzice 12-latki otrzymali bulwersującą wiadomość
  3. Wystąpiła w "Kuchennych Rewolucjach". Nie żyje, umarła w bardzo podejrzanych okolicznościach
  4. Wyrzucane przez wszystkich skórki od banana zwalczają uciążliwości. Kobieta je stosuje i mówi o piorunujących efektach
  5. Tylko do soboty niebywała fiesta w Biedronce, ludzie napełniają koszyki w szaleńczym tempie
  6. Gigantyczne kłęby dymu, kolejne zastępy straży w drodze. Pożar jest bezlitosny, mamy nagranie

Źródło: facebook.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł