Karkówka będzie jeszcze lepszaPixabay / ArturLuczka

Idealnie soczysta karkówka z grilla. Wszystko przez 1 trick

Karkówka jest jednym z najczęściej wybieranych mięs podczas grillowych uczt. Nie da się zaprzeczyć stwierdzeniu, że taka potrawa potrafi obezwładnić swoim smakiem. Jednak karkówka może być jeszcze pyszniejsza. Wszystko za sprawą triku, o którym mało kto by pomyślał.

Smakowita karkówka jest idealną propozycją na danie z grillowego rusztu. Niemal każdy daje się skusić na taki frykas. Mięso może zyskać jeszcze bardziej niepowtarzalny smak, jeżeli wykonasz je zgodnie z poniższym przepisem.

Pod żadnym pozorem nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się bardzo irytującego problemuPod żadnym pozorem nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się bardzo irytującego problemuCzytaj dalej

Karkówka jak marzenie

Kiełbasa, karkówka i burgery są jednymi z tych kulinarnych specjałów, które idealnie nadają się na grill. Biesiadowanie podczas słonecznych dni w towarzystwie najbliższych będzie jeszcze przyjemniejsze ze znakomitą strawą. Idealna karkówka jest prosta w przygotowaniu, trzeba jednak pamiętać o jednym niezwykle istotnym triku. Jakie produkty będą nam potrzebne przy czterech osobach?

  • 1,5 kg karkówki
  • 200 ml oleju
  • 60 ml ketchupu
  • 15 g musztardy
  • 6 ząbków czosnku
  • 5 g soli
  • 5 g przyprawy do grilla
  • 5 g przyprawy do karkówki
  • 5 g ziół prowansalskich
  • 10 g papryki słodkiej
  • 2 liście laurowe
  • cebula
  • 10 g miodu

Dzisiaj grzeje:

  1. Trzaskowski poinformował Polaków. Zapowiedział, co stanie się 5 września na oczach wszystkich
  2. Zobaczył na ukrytej kamerze co w nocy robią pracownice Biedronki. Złożył im skandaliczną propozycję
  3. Przynajmniej 2400 zł emerytury i szereg ulg dla seniorów. Sejm właśnie przyjął ustawę niemal jednogłośnie

Karkówka, która na długo zostaje w pamięci

Wyśmienita karkówka nie powinna nikomu sprawić większego problemu. Na początku mięso należy pokroić na plastry oraz delikatnie rozbić. Następnie cebulę kroimy w drobną kostkę. Wyciskamy ją razem z czosnkiem przez praskę. Mieszamy je z pozostałymi składnikami. Do powstałej marynaty dokładamy mięso. Wszystko starannie mieszamy i wstawiamy do lodówki. Sekret tkwi w czasie marynowania. Karkówka będzie fantastyczna po 24 godzinach. Jednak najlepiej wyjdzie, jeżeli poczeka w lodówce nawet 36 godzin. Grillowanie powinno trwać około 15 minut. Goście nie będą mogli oprzeć się takiemu specjałowi.

Smutne wieści z Lubelszczyzny. Zamiast radosnych chwil, nowożeńcy przeżywają dramatSmutne wieści z Lubelszczyzny. Zamiast radosnych chwil, nowożeńcy przeżywają dramatCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jarosław Jakimowicz czekał na pogrzeby, by okradać groby. "Wzięliśmy łopaty, odrzuciliśmy wieńce"
  2. Będą wielkie zmiany w Polsce. Jest ostrzeżenie dla turystów
  3. Wlej na noc szklankę octu do toalety. Rano nie uwierzysz własnym oczom
  4. Robiąc ogórki małosolne, pamiętaj o 4 ważnych zasadach. Będą wtedy idealnie chrupkie
  5. A jeszcze nie dawno wszyscy go kupowali. Uwielbiany produkt wycofany z Lidla, wykryto niebezpieczne bakterie
  6. Gdy wyszło na jaw, z kim spokrewniony jest Adam Małysz, odebrało nam mowę. Absolutnie nikt nie zdawał sobie sprawy

Źródło: Prześlij przepis

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł