Karkówka w pysznej marynaciepixabay.com/Sinthex

Obłędna marynowana karkówka na grilla. Nigdy już nie sięgniesz po gotowe mieszanki

Karkówka jest wśród wielu fanów grillowania pierwszym daniem jaki przychodzi na myśl kiedy ktoś zaprosi nas na grilla. Wspaniale obrośnięta tłuszczem idealnie nadaje się do smażenia na ruszcie, ponieważ zachowuje wielką soczystość i daje nam niezapomniany smak. Kiedy wykonasz marynatę wedle poniższego przepisu już nigdy nie kupisz gotowego mięsa ze sklepu.

Karkówka z grilla jest obowiązkowym punktem każdej letniej imprezy w ogródku. Jej smak idealnie pasuje do ciepłych wieczorów, kiedy wraz ze znajomymi i rodziną spędzamy wspólnie dobry czas. Nie ma sensu kupować gotowych zamarynowanych kawałków mięsa, jeśli możemy wykonać o wiele smaczniejszą marynatę w domu.

Żałoba, oczy pełne łez, rozpacz, córka Magdy Gessler zmarła w strasznych okolicznościach. Po latach gwiazda TVN wszystko opowiedziałaŻałoba, oczy pełne łez, rozpacz, córka Magdy Gessler zmarła w strasznych okolicznościach. Po latach gwiazda TVN wszystko opowiedziałaCzytaj dalej

Karkówka w domowej marynacie - zawsze robi furorę wśród gości grillowania

To pyszne mięsko może zostać zamarynowane w wielu różnych rodzajach marynat, jednak poniższa jest jedną z najlepszych. Idealnie wyważone przyprawy sprawiają, że kawałek karkówki nabiera zupełnie nowego, intensywnego i pysznego smaku. Im dłużej będziemy trzymać mięso w marynacie tym lepszą ucztę uda nam się stworzyć.

Składniki:

  • 1 kilogram karkówki w plastrach
  • 70 ml oleju
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardyapp
  • 2 łyżki ketchupu

Dzisiaj grzeje:
1. Włóż plasterki ogórka do puszki, a następnie połóż je na grządkach. Niewiarygodne jaki problem rozwiążą
2. Już ponad 3 mln Polaków korzysta z dużego ułatwienia, ty też możesz. Wystarczy jedna rzecz

Przygotowanie:

  1. Karkówkę osuszamy i wkładamy do dużego naczynia, garnka lub miski.
  2. W szklance mieszamy przyprawy z olejem. Mocno posiekany lub zgnieciony czosnek dodajemy do szklanki. Mieszamy składniki marynaty aż połączą się.
  3. Zalewamy mięsa marynatą i dokładnie mieszamy. Ważne, aby każdy kawałek mięsa był całkowicie pokryty przyprawami. Najłatwiej zrobić to dłońmi.
  4. Odstawiamy przykryte naczynie folią aluminiową do lodówki na kilka godzin do dwóch dni. Im dłużej mięso będzie się marynowało tym bardziej przejdzie smakiem marynaty.
  5. Smażymy na grillu. W trakcie gotowania uważajmy, aby ogień nie buchał na mięso, w innym wypadku spalimy je i będzie niesmaczne.

Podawać możemy z grillowanymi warzywami i świeżą sałatką z sałatą i pomidorami. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Nie żyje ceniony i legendarny rysownik. Był autorem najsłynniejszego logotypu miasta, zmarł nagle
  2. W nocy zebrali sztab kryzysowy. Był premier Morawiecki, sytuacja jest tragiczna, wielka ewakuacja
  3. Robisz sałatkę z ogórków? 1 okropny błąd pogarsza smak, a 1 trik zachwyca
  4. Niestety, nadeszła 2 fala, źle się dzieje. Sklepy właśnie wprowadzają limity na makaron, mąkę, mleko, papier inne, porażające doniesienia z Australii
  5. Magda Gessler podała przepis na kotlety schabowe. Ich sekret tkwi w nietypowym szczególe
  6. Robert Lewandowski wróci grać w Polsce? Nagle postanowił zabrać głos i wyjaśnił wszystkie wątpliwości

Źródło:blogzapetytem.pl

Następny artykuł