Karol Okrasa ma wspaniały przepis na tatarahttps://www.flickr.com/photos/160866001@N07/44560020030

Karol Okrasa ma genialny sposób na tatar. Podaje go z obłędnym musem

Karol Okrasa od wielu lat zachwyca nas swoją wizją klasycznej polskiej kuchni. Jak przystało na prawdziwego Polaka, Okrasa uwielbia tradycyjne dania, które od lat pojawiają się na naszych stołach. Tym razem zaproponował genialny sposób na tatara, który zachwyca każdego smakosza.

Karol Okrasa jest znanym kucharzem i prezenterem telewizyjnym, który podbija serca telewidzów swoją wiedzą kulinarną oraz ogromną charyzmą. Od dłuższego czasu współpracuje z siecią sklepów Lidl, z którą prowadzi kanał na portalu youtube.com. Na jednym z odcinków zaprezentował ciekawy przepis, który tradycyjny tatar przedstawia w całkowicie nowej wersji. Do siekanego mięsa proponuje nietypowy dodatek, który swoją konsystencją wspaniale łamie delikatny smak mięsa. Poniżej prezentujemy przepis na tatara według Okrasy

Polacy masowo i nieświadomie popełniają karygodny błąd przy zakupie mięsa mielonego na kotlety. Decydująca jest 1 cechaPolacy masowo i nieświadomie popełniają karygodny błąd przy zakupie mięsa mielonego na kotlety. Decydująca jest 1 cechaCzytaj dalej

Karol Okrasa - nowatorski pomysł na klasyczny tatar wołowy

Tatar wołowy jest wspaniałym daniem, który pasuje szczególnie na wszelkiego rodzaju imprezy. Siekane mięsko, jajko i inne dodatki sprawiają, że każda uroczystość jest szczególna. Karol Okrasa postanowił wyciągnąć z tatara to co najlepsze i zaprezentował nam swoją własną wersję. Ciekawym dodatkiem jest mus, który sporządzony z podgrzybków dostarcza niespotykanych wrażeń smakowych. Poniższy przepis jest zaskakująco prosty, a jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu.

Składniki:

  • 400 gramów ligawy wołowej
  • 120 ml oleju słonecznikowego
  • 1 cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka kaparów
  • podgrzybki marynowane 120 gramów
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cytryna
  • 75 ml oliwy
  • 3 jajka przepiórcze
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

  1. Mięso oczyść z wszelkich błon. Posiekaj je bardzo drobno. Dodaj do mięsa olej i siekaj tak długo, aż uzyskasz gładką masę.
  2. Cebulę, ogórki i kapary posiekaj w drobną kostkę, dodaj je do mięsa. Dopraw pieprzem, wymieszaj i odstaw do lodówki.
  3. Do grzybów dodaj musztardę, mód, cytrynę oraz oliwę i dokładnie całość zblenduj.
  4. Jajka podsmaż delikatnie na patelni.
  5. Na talerz wyłóż 3 kulki tatara, udekoruj całość musem. Na dwie kulki połóż podsmażone jajka.
  6. Udekoruj talerz pozostałymi siekanymi warzywami, całość dokładnie dopieprz i posól.

Tatar idealnie pasuje jako przystawka, która rozbudzi apetyt na coś większego. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Trudno spokojnie komentować. Ujawniono co Katarzyna W. robiła ze strażnikami w więzieniu
  2. Jest decyzja komisji o 500+ na wakacje. Tysiące Polaków już czeka
  3. Lidl, Biedronka i inne wielkie sieci tracą przez zaskakujące wybory Polaków. Zyskują zupełnie inne miejsca
  4. Mąż Maryli Rodowicz zobaczył co gwiazda dodaje do potraw i nie wytrzymał. Tajemnica wyszła na jaw w przykrych okolicznościach
  5. Mszyce niszczą twoje krzewy owocowe? Zasiej obok nich jedną konkretną roślinę
  6. Poważne oskarżenia pod adresem Adama Małysza. Aż trudno w nie uwierzyć, nasz mistrz odpiera zarzuty

Źródło: kuchnialidla.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł