Kasza manna jak dawniejKadr z filmu na kanale " MagdalenkoweFrykasy" na platformie YouTube

Kiedyś wiedzieliśmy co dobre, najpyszniejsza pod słońcem kasza manna poleca się na śniadanie nawet teraz, przypomnijmy sobie klasyczny przepis, który pokochały miliony

Kasza manna kiedyś była jednym z najlepszych możliwych śniadań. Choć teraz starsi ludzie często o niej zapominają, warto dać jej szansę. Klasyczny przepis podbija na nowo serca milionów Polaków.

Kasza manna swojego czasu była koniecznością. Niezależnie czy ktoś lubił mleczne śniadanie, czy na myśl o nim wzdrygał się, każdy je jadł. Obecnie mamy o wiele więcej możliwości, a sam wybór często sprawia wielka trudność. Jeśli dalej jesteś fanem kaszy manny z pewnością zachwycisz się tym tradycyjnym przepisem. A jeśli dawniej nie tolerowałeś jej smaku i konsystencji, warto dać szansę. W końcu z czasem nasze preferencje mocno się zmieniają.

Niezwykle smutne wieści o uwielbianej aktorce Niezwykle smutne wieści o uwielbianej aktorce "Świata według Kiepskich". A jeszcze niedawno opowiadała o nowej diecie i ulubionych pierogachCzytaj dalej

Kasza manna - nostalgiczny smak dawnych lat

Takie śniadanie jest nie tylko bardzo energetyczne i dostarczające sił na cały dzień nauki czy ciężkiej pracy. W kaszy manny znajdziemy bogactwo witamin i minerałów. Pełna jest witamin E, PP, oraz niektórych z grupy B, a także minerałów: potas, żelazo, cynk, mangan, krzem, magnez oraz sporo jodu. Choć jest dość kaloryczna, to zawiera dużą ilość błonnika i skrobi, które dają uczucie sytości na długie godziny. Dlatego zalecana jest osobom, którzy chcą zgubić zbędne kilogramy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Okrzyknięto ją najpiękniejszą babcią świata, jej figura i twarz zachwycają. Sekret urody emerytki tkwi w odpowiednim żywieniu i peelingach
  2. Niesamowite odkrycie po 44 latach. Anna Jantar napisała wzruszające słowa w dniu narodzin Natalii Kukulskiej
  3. Zamknęła burgera i frytki z McDonald's do pudełka po butach. Otworzyła je po 24 latach i ją poraziło, firma już wydała oświadczenie

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżeczki cukru lub miodu wielokwiatowego
  • sok malinowy
  • rodzynki

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej mleko i dodaj cukier lub miód.
  2. Zagotuj płyn lecz uważaj: mleko wyjątkowo szybko kipi, więc miej je ciągle na oku.
  3. Do mleka po zagotowaniu wsyp kaszę i ciągle energicznie mieszaj trzepaczką. Wtedy uchronisz kaszę przed zbryleniem się w nieprzyjemne do jedzenia grudki.
  4. Gotuj całość, aż masa zgęstnieje do poziomu, który najbardziej ci odpowiada.
  5. Zdejmij rondelek z ognia i odstaw na 10 minut do przestygnięcia.
  6. Przelej kaszę do miseczki i polej odrobiną soku malinowego i posyp rodzynkami.
Ciężko uwierzyć, ile lat kończy dziś Krzysztof Krawczyk. Ze względu na zły stan zdrowia artysta jakiś czas temu musiał przejść na specjalną dietęCiężko uwierzyć, ile lat kończy dziś Krzysztof Krawczyk. Ze względu na zły stan zdrowia artysta jakiś czas temu musiał przejść na specjalną dietęCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Bez pardonu wtargnął do szkoły i kazał wszystkim zdejmować maseczki. Nie reagował nawet na policjantów
  2. Twój organizm wysyła sygnał S.O.S. Co o zdrowiu mówi wygląd paznokci?
  3. Masowo popełniamy 5 błędów w pieczeniu ciast, dlatego nie wychodzą albo pojawia się zakalec. Każdy z nas zrobił choć jedną rzecz z listy
  4. A miało być tak pięknie. Klienci Biedronki są wściekli, padły mocne słowa
  5. Mówią o niej "surówka antystresowa", wszystko z 1 powodu. Niesamowicie soczysta i smaczna, wygrywa prostotą wykonania
  6. TVP donosi. Doszło do poważnego wypadku z udziałem polskich służb

Źródło: kuchnia.wp.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł