Kawa w ciekawym wydaniuPixabay / StockSnap

Sebastian dodał do kawy 2 bardzo aromatyczne składniki. Efekt go zachwycił, wypróbuj i ty

Bez wątpienia kawa to jeden z najbardziej popularnych napojów. Jej miłośników możemy znaleźć na całym świecie. Sebastian zaliczał się właśnie do tej grupy. Pewnego dnia zdecydował się na eksperyment, który przerósł jego najśmielsze oczekiwania. Co takiego dodał do kawy?

Dla Sebastiana kawa od dawna była ulubionym spośród napojów. Jej aromat kojarzył mu się ze spokojem i chwilą relaksu, a smak wprawiał w nie lada zachwyt. Jednak każdego czasami nachodzi chęć na kulinarne eksperymenty. Sebastian chciał, aby jego kawa stała się jeszcze bardziej aromatyczna.

Pilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaPilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaCzytaj dalej

Kawa z dwoma dodatkowymi składnikami

Nie od dziś wiadomo, że kawa może być urozmaicana najróżniejszymi dodatkami. Przeważnie większość z nas ogranicza się do wzbogacanie tego fantastycznego napoju cukrem i mlekiem. Taka kawa cieszy się sporą popularnością, ponieważ te dodatki sprawiają, że jej intensywny smak nabiera łagodniejszego charakteru. Sebastian jednak potrzebował czegoś innego. W związku z tym wybrał o wiele mniej oczywiste składniki. Mowa tu o cynamonie i kakao.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kupowany w Lidlu, Biedronce, Auchan i innych napój wywołuje ogromne zmiany w organizmie. Co się dzieje 60 minut po jego spożyciu?
  2. Lidl nie przestaje zaskakiwać. Produkty dosłownie za pół darmo, a kurki 3 razy taniej niż na bazarze

Nietypowe dodatki do kawy sprawiają, że staje się ona jeszcze lepsza

W celu przygotowania kawy Sebastian w niewielkiej ilości podgrzanego mleka rozpuścił kakao. Następnie pozostawił je do ostygnięcia. W tym czasie około 90 ml ciepłego mleka przelał do kubka i użył dyszy do spieniania. Kilka razy postukał dnem o blat, aby pianka nabrała jeszcze przyjemniejszej konsystencji. Do szklanki przelał najpierw kakao, a potem spienione mleko. Później przyszła pora na przygotowanie kawy.

Sebastian odmierzył 7 g kawy i umieścił ją w ekspresie ustawionym na temperaturę 90 stopni Celsjusza. W przypadku braku takiego urządzenia możemy skorzystać z zaparzacza. Gotową kawę przelał powoli do szklanki z pianką i kakao. Wierzch posypał cynamonem, który znacząco wzbogacił smak napoju. Warto samodzielnie przekonać się o jego walorach.

Najlepsze newsy:

  1. Jaką emeryturę naprawdę dostają księża? Zadziwiające wyliczenia, nie mogą narzekać
  2. Rząd podjął zaskakującą decyzję ws bonu turystycznego. Pomysł może nie spodobać się Polakom
  3. Lasy Państwowe wprowadziły 4 obostrzenia. Niebywale ważny komunikat dla wszystkich grzybiarzy
  4. Obłędne kotlety lepsze niż schabowy i mielony. Rodzina od razu poprosi o dokładkę, hit gwarantowany
  5. Wiesz do czego służy dziura w rączce patelni ? Zastosowanie mocno zaskakuje i wiele ułatwia
  6. Mateusz Borek stracił kolejną pracę. "Nie wszystko zależy ode mnie"

Źródło: czasgentlemanow.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł