Kawa - czego unikać?Pixabay / Pexels

Polacy uwielbiają dolewać ją do kawy, skutki mogą być fatalne. Zamiast niej lepiej dodać 1 łyżeczkę produktu, który każdy ma w kuchni

Nic nie rozbudza o poranku jak wyśmienita kawa. Popularny napój możemy wzbogacić o najróżniejsze dodatki. Polacy bardzo często decydują się na pewien niepozorny składnik, którego spożywanie może przynieść negatywne rezultaty. Na szczęście możemy go zastąpić.

Nie da się ukryć, że kawa jest wyjątkowym napojem, a jej smak ciężko porównać do czegokolwiek innego. Niefortunnie bywa ona urozmaicana o dodatki, które są potencjalnie szkodliwe dla naszego zdrowia. Istnieją jednak alternatywy, które nią niosą takiego ryzyka.

Czy jutro można zrobić zakupy w Biedronce? Odpowiedź jest inna niż wydaje się większości klientówCzy jutro można zrobić zakupy w Biedronce? Odpowiedź jest inna niż wydaje się większości klientówCzytaj dalej

Pyszna kawa w zdrowszym wydaniu

Kawa może być przygotowana na najróżniejsze sposoby. Zazwyczaj zależy nam głównie na tym, aby nas pobudzała i była po prostu smaczna. Znaczna część Polaków decyduje się na kawę w białej odsłonie. Jeden z produktów wykorzystywany do przyrządzenia takiego napoju może być jednak niezdrowy i warto go zastąpić.

Biała kawa bardzo często przygotowywana jest z wykorzystaniem śmietanki w proszku. Potencjalnie może on negatywnie wpływać na nasz organizm. Oczywiście wszystko zależy od producenta, jednak nie da się ukryć, że zamiast zabielacza lepiej dodać do kawy mleko. Warto również pomyśleć o bardziej nietypowym dodatku, dzięki któremu nasza kawa stanie się niezapomnianym frykasem. Wystarczy zaledwie łyżeczka.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ciężarną Larę Gessler spotkała ogromna przykrość, smutne
  2. Olbrzymi pożar na południu Polski. Walczy ponad setka strażaków. Turyści chętnie odwiedzają okolicę
  3. Aż 90% Polaków ma jej niedobór, a konsekwencje mogą być opłakane. Podajemy, w jakich produktach jest jej najwięcej

Kawa z niecodziennym dodatkiem zachwyca swoim smakiem

Przeważnie kawa pozyskuje dodatki wówczas, gdy chcemy załagodzić jej smak lub dodać słodyczy. Idealnie sprawdza się w tym zadaniu kakao. Niemal każdy ma je w kuchni, jednak mało kto wpadłby na pomysł dodania go do kawy. Cukier i śmietanka w proszku będą zbędne. Warto również zauważyć, że kakao jest bogactwem przeciwutleniaczy. W związku z tym jego dodatek może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie.

7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultat7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultatCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Tysiące Polaków wciąż ją ma w swoich szufladach. Nie wyrzucaj jej, możesz dostać niezłe pieniądze
  2. Premier przekazał ważną wiadomość. 3 proste zasady, które powinniśmy przestrzegać
  3. Placki ziemniaczane inaczej, czyli po szwajcarsku. Chrupiąca alternatywa zachwyca dzięki nietypowym składnikom
  4. Marysia kupiła przedziwne pierogi w Biedronce. Podgrzała je i oniemiała
  5. Karolina Szostak "niknie w oczach". Sama skóra i kości, jest na kontrowersyjnej diecie
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródło: Wprost Zdrowie i Medycyna

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł