Kebab nie jest najzdrowszym daniempexels.com/ PicFoods.com

Jak powstają kebaby? TVN ujawnił okropną prawdę

Kebab jest jedną z najbardziej ukochanych potraw typu fast food, który często jedzony jest w biegu na ulicy. TVN sprawdził jak robione są kebaby w Polsce, wyniki są szokujące. Nie do pomyślenia, wielu ludzi może zrazić się do tego typu jedzenia.

Kebab zamawiamy wyjątkowo często, kiedy czujemy duży głód. Szczególnie w nocy, kiedy większość restauracji serwujących ten przysmak jest otwarta. Jeśli jesteś wielkim fanem kebabów, musisz uważać co jesz oraz gdzie. Niektóre restauracje stosują straszne praktyki, co skutkuje okropną jakością mięsa.

Ola Kwaśniewska wysłała męża po koperek i awokado. Zaniemówiła widząc co przyniósł muzyk, popłaczecie się ze śmiechuOla Kwaśniewska wysłała męża po koperek i awokado. Zaniemówiła widząc co przyniósł muzyk, popłaczecie się ze śmiechuCzytaj dalej

Kebab z budki może okazać się bardzo złym pomysłem i skutkować nawet ciężkim zatruciem

Większość z nas ma chociaż jednego znajomego, który jest ogromnym fanem kebabów i spożywa je praktycznie codziennie, przy każdej możliwej okazji. Warto przemówić mu do rozsądku, ponieważ nie chodzi tylko o kaloryczność, chociaż ta w kebabach jest ogromna. Jakość składników, które składają się na cały kebab, w niektórych miejscach może być daleka od odpowiedniej.

Dzisiaj grzeje:

  1. Tacki do grillowania mają ukrytą funkcję. Ważna wiadomość dla wszystkich grillujących
  2. Ile zarabia pierwsza dama Agata Duda? Odpowiedź nie pozostawi nikogo obojętnym

TVN dowiedział się, jak wyglądają praktyki w pewnych restauracjach z kebabem, przerażające co się tam dzieje. Materiał Superwizjera jest porażający, dziennikarze śledczy wykazali okropne praktyki. Reporterzy Superwizjera oraz Uwagi ujawnili ponurą prawdę nt. polskich ubojni. Odkryli, że nocami, bez udziału weterynarza na mięso przerabiano chore, a nawet padłe krowy.

Sprawa jest bulwersująca, o kulisach swojej pracy postanowił opowiedzieć też pewien pracownik kebabu w Warszawie, wyjawił jak wygląda codzienna praca w lokalu.

- Tam kilka razy zdarzyło się, że przyjechało do nas zielone mięso "wołowe". Produkt głęboko mrożony, a mimo to po odwinięciu z folii było widać, że jest zepsuty. No zielony. Natychmiast odsyłaliśmy to do dostawcy - mówi Patryk

- Są tacy kucharze, którzy mają to gdzieś. Wie pani, jak to mięso się zapiecze, to robi się brązowe. I nie widać, co się z nim wcześniej działo - dodaje.

Lepiej jest więc zrobić kebaba samemu w domu, co nie jest wcale takie trudne. Jeśli musimy już zjeść danie na mieście, dla bezpieczeństwa lepiej wybrać kurczaka. Jego ciężej podrobić niż wołowinę, która tak naprawdę jest mixem mięs, w dodatku bardzo mocno zmielonym, więc nie wiadomo do końca co się w niej znajduje.

Najlepsze newsy:

  1. Ministerstwo Zdrowia potwierdziło. W Polsce padł właśnie rekord
  2. Wiemy, kiedy luzowanie obowiązku noszenia maseczek. Padła deklaracja ministerstwa zdrowia
  3. Wymieszaj sok z cytryny z sodą i wylej do zlewu. Po 10 minutach będziesz przecierał oczy ze zdumienia
  4. Tysiące Polaków źle gotują jajka. Narażają na niebezpieczeństwo siebie i rodziny
  5. Jedz codziennie 2-składnikowe naleśniki z bananów. Po 2 tygodniach nie rozpoznasz się w lustrze
  6. Zmiany w przemieszczaniu po Polsce już 22 maja. Podano szczegóły

Źródło: wiadomosci.wp.pl

Następny artykuł