Kiełbasa ze ślimaków zadziwiła wszystkichPixabay.com

Polski producent dodaje do kiełbasy mięso ze ślimaków. Odbierze ci apetyt na długo

Kiełbasa nie zawsze jest apetyczna. Szczególnie zniechęca do jej spożywania widok procesu jej wytwarzania. Wielu ludzi powtarza, że nie powinno się oglądać, jak robiony jest ten przysmak, bowiem obrazki te nie przywołują najlepszych skojarzeń. Jednak już uwędzona wygląda smakowicie. Okazuje się, że jeden z polskich producentów kiełbas dodaje mięso ze ślimaków.

Kiełbasa jałowcowa, podwawelska, zwyczajna, wiejska itd smakują wybornie, szczególnie usmażone na patelni i podane z musztardą oraz keczupem. Są one produkowane z wieprzowiny i do tego przywykliśmy. Jednak na polskim rynku są również nietypowe rodzaje kiełbas. Wielkie zdziwienie wielu Polaków wywołał jeden z producentów, który postanowił wytwarzać kiełbasę ze ślimaków.

Nagłe, złe wieści. Mięso ma podrożeć o 20 złotych, powód jest druzgocącyNagłe, złe wieści. Mięso ma podrożeć o 20 złotych, powód jest druzgocącyCzytaj dalej

Kiełbasa ze ślimaków wyglądem przypomina zwyczajną

Polski producent z Mazur oferuje kiełbasę wytwarzaną tradycyjnymi metodami, ale z mięsa ze ślimaków. Można ją kupić przez internet lub bezpośrednio u wytwórcy.

Za wytwarzanie kiełbasy ze specfyczinego mięsa odpowiada Grzegorz Skalmowski. Mężczyzna z żoną prowadzi hodowlę ślimaków. Wytwarza z nich kiełbasę domowymi sposobami. Jego produkty są jednak bardzo drogie.

Dzisiaj grzeje: 1. Niestety, 3 znaki zodiaku nie schudną nigdy. Powód jest ponury, świetna wieść dla 9 znaków

2. Ujawnił druzgocące zdjęcia jedzenia z Biedronki. Widać co wycieka, potraktowali go strasznie

W swojej ofercie ma kiełbasę w dwóch różnych smakach. Jedna jest z dodatkiem mięsa wieprzowego, druga z indyczego. Trzeba jednak sowicie zapłacić za kiełbasę "ślimaczą" z takimi dodatkami. Kilogram mięsa ze ślimaka kosztuje bowiem 120 złotych. Z tego względu do produktu dodaje się też wieprzowinę i drób w proporcji jeden do dwóch. Dzięki temu za kilogram takiej kiełbasy, która w 30% składa się ze ślimaków trzeba zapłacić 79 złotych.

Producent zachwala swój produkt jako bardzo zdrowy. Twierdzi, że do produkcji kiełbasy wykorzystuje tylko sól oraz sól peklującą. Aromatyczny efekt uzyskuje natomiast za pomocą długiego wędzenia na drewnie olchowym oraz bukowym.

Najlepsze newsy:

  1. LOT podjął decyzję ws. lotów do Chin. Nalegało wielu Polaków
  2. Zioła, które zapewnią dobry nastrój. Zdecydowanie warto po nie sięgać
  3. Podali Roksanie Węgiel schabowe i rosół. Ktoś włączył mikrofon, wszyscy usłyszeli co wypaliła
  4. Masz jeszcze starą legitymację ubezpieczeniową? Dostaniesz pieniądze kosmiczne jak ceny ekologicznego jedzenia
  5. Nagranie Magdy Gessler z Wuhan ścina z nóg. Ukrywana prawda wyszła na jaw
  6. Faworki drożdżowe są bardzo proste, a wiele bardziej puszyste od tradycyjnych. Koleżanki będą błagać o przepis

Kiełbasa ze ślimaków zadziwiła konsumentów

Źródło: ugotuj.to

Następny artykuł