Kiełbasa z grilla może być zdrowsza, gdy wybierzemy ją odpowiednio.
youtube/Stary Wujek

Wybór najlepszej kiełbasy na grilla nie jest łatwy. Musisz szczególnie uważać na 1 bardzo częstą ponurą praktykę sklepów

Kiełbasa usmażona na grillu smakuje latem najlepiej. Powinna być przy tym soczysta, odpowiednio tłusta i zrobiona z mięsa dobrej jakości. Gdy tylko zacznie się sezon na grillowanie, wielkie sieci sklepów kuszą nas ogromnym wyborem kiełbas. Okazuje się, że wśród nich są lepsze i gorsze wędliny, dlatego radzimy, które powinniśmy omijać szerokim łukiem lub wybrać dopiero po dokładnym przeczytaniu składu.

Kiełbasa z grilla jest, zaraz po karkówce, jednym z najsłynniejszym mięs, które tak chętnie smażymy na świeżym powietrzu, gdy tylko pogoda temu sprzyja. Najwięksi smakosze mają swoje ulubione rodzaje tych wędlin. Wśród nich króluje podwawelska, ale właściwie każda kiełbasa zrobiona z wieprzowiny lub zawierająca odrobinę cielęciny sprawdzi się świetnie. Wędlina nie powinna oczywiście być przy tym zbyt chuda, bo tłuszcz na grillu sprawia, że kiełbasa będzie soczysta i pięknie się zrumieni. Jest tylko jeden rodzaj kiełbasy, którego powinniśmy szczególnie unikać na grillu i nie tylko.

Kipiący z wściekłości klient wtargnął do Biedronki, żeby zwrócić rozkładające się mięso. Oburzająca odpowiedź kierowniczki zwaliła go z nógKipiący z wściekłości klient wtargnął do Biedronki, żeby zwrócić rozkładające się mięso. Oburzająca odpowiedź kierowniczki zwaliła go z nógCzytaj dalej

Kiełbasa usmażona na grillu zwykle smakuje świetnie bez względu na rodzaj wędliny, którą kupiliśmy. Jeśli jednak chcemy kupić zdrowe mięso, omijajmy jeden rodzaj kiełbasy

Miłośnicy grillowania mają swoje ulubione mięsa na grilla. Większość z nich wybiera karkówkę, ale równie dużo smakoszy uwielbia grillowaną kaszankę, mięsne szaszłyki czy kiełbasę. Jej wybór nie jest trudny, bo dowolna kiełbasa zrobiona z wieprzowiny lub cielęciny zachwyci smakiem po usmażeniu. Ci, którzy szczególnie cenią mięsa w dobrej marynacie, zwykle przygotowują ja samodzielnie, ale bardziej zabiegani wybierają gotowe przyprawione mięso, jakimi próbują kusić nas w sezonie supermarkety.

Dzisiaj grzeje:

Jak się okazuje gotowe zamarynowane mięsa oraz kiełbasy zapakowane w foliowe torebki mogą do siebie zniechęcić nie tylko zwolenników zmniejszania ilości produkowanych śmieci. Polk.pl informuje, że kiedy decydujemy się na zakup kiełbasy grilllowej, która być może pięknie wygląda, możemy dostać mięso złej jakości. Kiełbasa sprzedawana pod tą nazwą bywa czasem po prostu mocno przyprawioną przeterminowaną wędliną. Takie kiełbasy kupimy zwykle w dużych sieciówkach, ale nie jest to regułą. Warto więc kupować kiełbasę nie w pośpiechu i jedynie ze względu na nazwę.

Najlepsze newsy:

Źródło: polki.pl

Następny artykuł