Kiełbasafacebook.com/dekadaprl

Kto choć raz był na podobnym ognisku? Ekspert zdradza sekret na najbardziej soczystą kiełbaskę

Kiełbasa z ogniska ma swój charakterystyczny smak za sprawą dymu drzewnego z palącego się drewna. Delikatnie wędzony aromat kiełbasy z chlebem i ketchupem jest niezapomnianym smakiem, do którego co roku w lato chce się wracać. Ekspert zdardza jak przygotować kiełbasę aby była bardzo soczysta i pyszna.

Kiełbasa z ogniska nie ma sobie równych. Żadne wspólne ognisko nie obejdzie się bez kiełbasy pieczonej nad ogniem ponieważ za jej smakiem każdy przepada i chce jeść jej jak najwięcej. Pomimo tak dużej popularności kiełbasek na wszelkich ogniskach wiele osób popełnia błąd, który kosztuje bardzo dużo. Ekspert zdradza sekret na najlepszą i najbardziej soczystą kiełbasę jaką prawdopodobnie kiedykolwiek jadłeś.

Wysyp ogromnych grzybów, wszystko przez ostatnie ulewy. Wiemy, gdzie jest ich najwięcejWysyp ogromnych grzybów, wszystko przez ostatnie ulewy. Wiemy, gdzie jest ich najwięcejCzytaj dalej

Kiełbasa, ognisko, zabawa - nierozerwalny element wspólnej biesiady. Znamy sposób na soczystą kiełbaskę

Wszystko jest gotowe na ognisko. Znalazłeś idealne miejsce, przygotowałeś wiele sztuk drew jako opał, stolik z prowiantem gotowy, a znajomi są już w drodze. Słowem, impreza przy ognisku praktycznie gotowa. Jest jednak jedna rzecz, którą można usprawnić, aby smażone nad ogniem jedzenie było jeszcze smaczniejsze.

Dzisiaj grzeje: 1. Zaczęło się, niebywała awantura w Biedronce. Wściekli klienci zaczęli się kłócić o restrykcję z kierownikiem, działo się niewyobrażalne

2. Siedmioro dzieci chciało pomóc tonącej koleżance. Utopiły się razem z nią

Przede wszystkim wyciągnij wszystkie produkty z lodówki co najmniej godzinę przed obróbką termiczną. Tyczy się to wszystkich rodzajów mięs, warzyw i innych produktów. Doprowadzenie jedzenia do temperatury pokojowej zagwarantuje ci, że żywność zrobi się o wiele szybciej, skórka nie będzie spalona, a wnętrze jeszcze lodowate.

Drugą kolosalnie ważną sprawą jest sposób pieczenia kiełbasek. Trzymając je na kiju podpiekaj kilkanaście centymetrów nad ogniem. Bezpośredni kontakt z płomieniami spali mięso i nie będzie tak dobrze smakowało. Większa wysokość zapewni równomierne smażenie, a dym nada kiełbaskom wędzarniczy aromat. Pamiętaj również, aby obracać kiełbaskę co kilka chwil, by mogła przyrumienić się z każdej strony. Warto też wybrać kiełbasę o odpowiedniej zawartości tłuszczu. Zdaniem eksperta Idealnie sprawdzą się do tego kiełbaski wykonane z mięsa drobiowo-wieprzowego, przy czym nie mogą być ani za chude, anie za tłuste.

Najlepsze newsy:

  1. Tarcza antykryzysowa i ograniczenie wolności? Przykre konsekwencje mogą spotkać każdego Polaka, szczególnie pewną grupę zawodową
  2. Zamówił w Juracie placki ziemniaczane. Kwota z paragonu wprawiła go w osłupienie
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa, a do nich pyszne mięso? Od dziś kupisz je w Biedronce za śmieszne pieniądze, tak tanio jeszcze nie było
  5. Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa Wachowicz
  6. Bardzo złe informacje w sprawie Turnieju Czterech Skoczni. Polacy będą musieli poradzić sobie bez kibiców)

Źródło:

Następny artykuł