Kluski domowej roboty powalają na kolanaPixabay / Hans

Domowe kluseczki do zup i sosów zrobisz w parę chwil. Kupne zamienniki się nie umywają

Nie da się ukryć, że kluski są jednym z najlepszych dodatków do wyśmienitych sosów i pożywnych zup. Przeważnie wiele osób zaopatruje się ten produkt w sklepie. Jednak najlepiej smakują kluski przygotowane samodzielnie. Już teraz możesz przekonać się jak łatwo je wykonać.

Kluski wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Niejedna zupa nie może się bez nich obejść. Dodatek w takiej formie znacząco podnosi sytość serwowanej potrawy i może mocno wpłynąć na jej całkowity odbiór. Kluski domowej roboty z pewnością zachwycą domowników oczekujących na obiad.

Była żona Michała Wiśniewskiego jest nieuleczalnie chora. Diagnozę usłyszała będąc w ciąży, teraz musi przestrzegać rygorystycznej dietyByła żona Michała Wiśniewskiego jest nieuleczalnie chora. Diagnozę usłyszała będąc w ciąży, teraz musi przestrzegać rygorystycznej dietyCzytaj dalej

Domowe kluski, obok których ciężko przejść obojętnie

Niektóre potrawy wymagają podania wraz z dodatkami. W takiej roli idealnie odnajdują się kluski, które sprawią, że przygotowanie stanie się obłędnym rarytasem. Mało kto spodziewałby się, że można przygotować je w tak niewymagający sposób. Jakie składniki będą nam potrzebne? Ich lista jest niezwykle krótka.

  • 400 g mąki
  • 4 jajka
  • 200 ml wody
  • sól

Dzisiaj grzeje:

  1. Najprostsze i najszybsze ciasto świata. Potrzeba tylko 2 składników, rozpływa się w ustach
  2. Fatalnie. Niepokojące słowa Ministra Zdrowia. Polaków czeka czarny scenariusz
  3. Żona wrzuciła do wrzącej wody makaron kupiony przez Kamila w Biedronce. Po chwili zamarła

Wyśmienite kluski zachwycą domowników

Ciężko uwierzyć, że kluski mogą być tak łatwe w przygotowaniu. Wystarczy, że zmieszamy ze sobą mąkę, jajka, wodę oraz szczyptę soli. Musimy zrobić to niezwykle staranne. Powinniśmy otrzymać jednolitą masę. Pomocna w tym procesie może być metalowa trzepaczka. Jeżeli powstałe ciasto jest w naszej ocenie zbyt gęste, wówczas dolewamy do niego odrobinę wody. Masę układamy na kluseczkomanii i przeciskamy przy użyciu łopatki do garnka z wrzącą wodą. Kiedy kluski wypłyną na powierzchnię, wyjmujemy je za pomocą łyżki i umieszczamy w misce z zimną wodą. Dopiero wtedy odcedzamy je w durszlaku. Kluski idealnie sprawdzą się jako dodatek do sosów i zup. Rodzina będzie zachwycona.

Spektakularne doniesienia o ogórkach kiszonych. Niesamowite, co zawierają, działanie spodoba się każdemuSpektakularne doniesienia o ogórkach kiszonych. Niesamowite, co zawierają, działanie spodoba się każdemuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nowy program 1500 plus. Już wiemy, kto dostanie pieniądze. Może należą się i tobie
  2. Cmentarze zostaną zamknięte na Wszystkich Świętych? Jest odpowiedź rzecznika rządu
  3. Lekarze ostrzegają przed niebezpieczną zabawą, może doprowadzić do śmierci. Chodzi o połknięcie łyżeczki popularnej przyprawy
  4. Kotlety schabowe po francusku biją na głowę wszystko. Znajomi będą błagać o przepis
  5. Całkowity brak szacunku do jedzenia? Gessler wywaliła na podłogę pełen talerz wściekle krzycząc
  6. Od dzieciństwa mówili jej, że jest brzydka. Teraz codziennie publikuje nowe selfie na Instagramie

Źródło: Straga

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł