Knedle Ani StarmachInstagram / @ania_starmach ; Wikipedia / Bonsai / CC BY-SA 3.0

Przepis Ani Starmach na knedle ze śliwkami podbija Internet. Jej babcia dodawała do nich sekretny składnik, dzięki któremu są bardziej puszyste

Smakowite knedle są idealną propozycją obiadową podczas sezonu na śliwki. Anna Starmach podzieliła się swoim przepisem na ten przysmak. Ujawniła sekret swojej babci, który sprawiał, że knedle stają się bardziej puszyste. Ciężko się im oprzeć.

Knedle z całą pewnością mogą zostać uznane za jedno z najlepszych dań, w którego skład wchodzą śliwki. Potrawa jest bardzo popularna w krajach takich jak Polska, Węgry, Rumunia, Słowacja i Czechy. Przepis zaprezentowany przez Annę Starmach jest prawdziwą sensacją. Tego smaku nie da się zapomnieć.

Ważne, niestety. Nagły komunikat z GIS ws. weselWażne, niestety. Nagły komunikat z GIS ws. weselCzytaj dalej

Knedle według przepisu Anny Starmach

Nie da się ukryć, że knedle potrafią wprawić nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Niektórym ich wykonanie może wydawać się karkołomnym zadaniem. Jednak przepis, który zaprezentowała Anna Starmach jest wyjątkowo prosty. Sekretnym składnikiem jest grysik, który dodawała babcia jurorki programu "MasterChef". Sprawia on, że ciasto na knedle jest bardziej puszyste. Jakie produkty będą nam potrzebne?

  • 500 g ziemniaków
  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 500 g śliwek węgierek
  • 2 jajka
  • 100 g grysiku
  • sól

Dzisiaj grzeje:

  1. Na zaprzysiężeniu Prezydenta wszyscy patrzyli tylko na jego żonę. Dlaczego Agata Duda zrobiła coś podobnego?
  2. Awantura w Biedronce pań 60+. Wściekła złapała za ziemniaka, maseczkę miała źle założoną
  3. Tanie samochody jak limuzyny za niewielkie pieniądze. Luksus na wyciągnięcie ręki

Smakowite knedle są proste w przygotowaniu

Ten przepis na knedle nie powinien nikomu sprawić problemu. Na początku obieramy i myjemy ziemniaki. Po ich ugotowaniu przeciskamy je przez praskę. Wzbogacamy je o odrobinę soli, mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajka oraz grysik. Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy tak, aby powstało nam jednolite ciasto na knedle. Dzielimy je na części i uformuj z nich wałek. Kroimy go na mniejsze kawałki. Z fragmentów ciasta formujemy małe placuszki. Na środku każdego z nich układamy śliwkę pozbawioną pestki. Owoc zakrywamy ciastem. Knedle powinny mieć kształt kuli. Wrzucamy je do wrzątku. Po 3 minutach od wypłynięcia na powierzchnię smakowite knedle są już gotowe.

Wszyscy dziś rzucili się po 1 rzecz z Lidla. Ostatnie godziny, za darmo ukochany przysmak lataWszyscy dziś rzucili się po 1 rzecz z Lidla. Ostatnie godziny, za darmo ukochany przysmak lataCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Lidl rozdaje po 1000 zł. Wystarczy jedna prosta rzecz, aby każdy pracownik zyskał pieniądze
  2. Dramat na polskim lotnisku. Uderzyli prosto w ziemię
  3. Uwielbiany aktor z "Rancza" od kilku miesięcy nie wychodzi z domu, nawet na zakupy. Ma dość, padły niezwykle smutne słowa
  4. Nigdy nie łącz ogórka z 1 składnikiem. Skutki są gorsze, niż może nam się wydawać
  5. Już wkrótce nowe restrykcje w Biedronce, Lidlu, Auchan i innych sklepach. Jest zapowiedź Ministra Zdrowia
  6. 20-letni Brazylijczyk już niedługo może zagrać w Legii Warszawa. Jego agent przekazuje ważny komunikat

Źródło: Dzień dobry TVN


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł