Kokosanki - domowy przepisScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Anka Gotuje

Domowe kokosanki nie mają sobie równych. Zaskocz bliskich niezapomnianym smakiem dzieciństwa

Kokosanki dla wielu osób są fantastycznym smakiem dzieciństwa. Wspomnienia zamknięte w małych ciasteczkach mogą do nas powrócić. Wystarczy, że samodzielnie przygotujemy kokosanki w domowym zaciszu. Przepis nie powinien nikomu sprawić problemów.

Nie da się ukryć, że kokosanki należą do tych ciastek, którym ciężko się oprzeć. Zachwycający smak i idealna konsystencja sprawiają, że z wielką chęcią sięga po niewiele osób. Powszechnie wiadomo, że wszystko co wykonuje się samodzielnie smakuje najlepiej. Kokosanki nie są w tym wypadku wyjątkiem.

Dodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzuceniaDodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzuceniaCzytaj dalej

Kokosanki według domowego przepisu

Smakowite kokosanki mają status niemal kultowego deseru. Znaczna część smakoszy utożsamia je z jednym ze smaków dzieciństwa. Już teraz możesz poznać niezawodny przepis na kokosanki. Domownicy nie będą mogli się powstrzymać przed spałaszowaniem tego przysmaku. W jakie składniki musimy się zaopatrzyć?

  • 400 g wiórków kokosowych
  • 100 g masła
  • 4 białka jajek
  • 250 g cukru

Dzisiaj grzeje:

  1. Gwiazda TVN ma koronawirusa. „Od wczoraj nie mam smaku i węchu”
  2. Rynkowski znów stanie na ślubnym kobiercu. Ma za sobą traumatyczne przeżycia, ale udało mu się pogodzić z córką, mówił o wspólnej kolacji
  3. Urzędnicy ruszają na łowy. Już teraz wiadomo, że posypią się srogie kary na nieuczciwych

Domowe kokosanki zdetronizują inne słodycze

Kokosanki są bardzo proste w przygotowaniu. Na początku w garnku roztapiamy masło. Dodajemy do niego wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie białka ubijamy na pianę. W trakcie tej czynności stopniowo dodajemy cukier. Następnie powstałą pianę delikatnie dodajemy do wystygniętej masy kokosowej. Całość musimy wymieszać. Nasze kokosanki są już prawie gotowe. Wystarczy, że przy pomocą łyżki wyłożymy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawimy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na 15 minut. Po tym czasie smakowite kokosanki są już gotowe. Podobny przepis można znaleźć na YouTube na kanale Anka Gotuje.

3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapki3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapkiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Kuriozalne pytanie w "Milionerach" za 250 tysięcy złotych. Ciężko uwierzyć, że padło na wizji
  2. Przyłapali prezydenta Białorusi na lotnisku. Wstrząsający widok. O co chodzi?
  3. Rewelacyjne kotlety mielone po grecku wyprą tradycyjne polskie? Z piorunującą niespodzianką w środku smakują jak ambrozja
  4. Wspaniałe wieści z Biedronki. Brawo, wszystkie panie przyklasną z radością
  5. Schabowe inaczej, spróbuj przepisu Ewy Wachowicz na chrupiące i soczyste kotlety. W sam raz na niedzielny obiad z rodziną
  6. Piotr Żyła ma wielkie powody do radości. Zdradził kibicom swoje plany, cała Polska w euforii

Źródło: Domowe Wypieki


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł