Kotlety mielonepxhere / licencja: CC 0

Kotlety mielone po szwedzku są bezkonkurencyjne. Polacy je pokochają, dzięki kultowym składnikom

Kotlety mielone po szwedzku podbiją wasze podniebienia. W środka włożyliśmy najpyszniejsze możliwe składniki i wyszło rewelacyjnie. W takim wydaniu kotlety zyskują nowy wymiar smaku.

Kotlety mielone najlepiej smakują gdy w ich wnętrzu możemy odkrywać z każdym kęsem coraz to nowe połączenia smakowe. Przygotowane na modłę szwedzką są tego doskonałym przykładem. Chrupiąca skórka skrywa w pod sobą smak, który pozostanie z nami na długo. Sekretem kotletów mielonych po szwedzku są wybitne, odważne składniki. Ich wyrazisty charakter idealnie współgra z soczystym mięsem. Przygotujcie je na najbliższy obiad i zachwyćcie gości niezwykłym smakołykiem.

Magda Gessler przekazała smutną informację. Jej partner lekarz niestety nie może liczyć na wsparcieMagda Gessler przekazała smutną informację. Jej partner lekarz niestety nie może liczyć na wsparcieCzytaj dalej

Kolety mielone w zaskakującym wydaniu

Tradycyjny, polski obiad nie może obyć się bez koletów mielonych. Do pysznego mięsa doskonale pasują młode ziemniaczki z koperkiem oraz znakomita mizeria. Po takiej uczcie każdy smakosz będzie ukontentowany. Przepis na kolety mielone po szwedzku jest banalnie prosty i przyrządzisz je dosłownie w kilka minut.

Potrzebujesz:

  • 250 gram mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
  • 2 łyżki tartych, marynowanych buraczków
  • 1 drobno poszatkowana cebula
  • korniszon pokrojony w niewielką kostką
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • odrobina oleju
  • 1 łyżka masła
  • maggi

Dzisiaj grzeje:

  1. Weszła do Biedronki z maseczką na twarzy i bez skrupułów zrobiła karygodną rzecz. Wszystko się nagrało, policja prosi o pomoc
  2. Szykuje się nowa opłata, potężny cios w nasze portfele. Więcej zapłacimy za rachunki

Wszystkie składniki koletów mielonych ze sobą mieszamy, a następnie doprawiamy do smaku. Na patelni porządnie rozgrzewamy tłuszcz. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy przez kilka minut, następnie obracamy na drugą stronę, dodajemy masło i przykrywamy patelnię pokrywką. Dzięki temu zabiegowi kolety są soczyste i rozpływają się w ustach. Z przepisu przygotujesz porcję dla 2 osób. Jeśli chcesz zrobić więcej kotletów - odpowiednio pomnóż ilość składników.

Najlepsze newsy:

  1. W TVP szykuje się prawdziwa rewolucja? Zadziwiające doniesienia mediów, nie mają wątpliwości, chodzi o Jacka Kurskiego
  2. Tragedia na Pomorzu. Radiowóz nagle zaczął się toczyć, 32-latka w szpitalu
  3. Wygląd kuchni w domu Michała Szpaka jest nieprawdopodobny. Nie chce się wierzyć
  4. Magda Gessler złapała za telefon i obśmiała Andrzeja Dudę. Zachowanie restauratorki podzieliło jej fanów
  5. Zaczęła wlewać w siebie wodę po ogórkach kiszonych. Siódmego dnia z jej ciałem wydarzyło się niemożliwe
  6. Adam Małysz powiedział Polakom całą prawdę. W trakcie choroby stracił bardzo wiele, mało kto o tym wiedział

Źródło: mojegotowanie.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł